Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Något att bita i” – Michael Carlsson


På tisdagskvällen ställs VSK Bandy mot regerande mästarna Villa Lidköping på bortaplan och i huvudet på Michael Carlsson och spelarna finns bara en sak. – Vi ska vinna och ta två poäng, säger Carlsson.

Det blev 2-2 i fredagens hemmamatch mot Sandvikens AIK i en jämn tillställning.

– Vi behöver släppa loss lite mer och vara lite friare, det har känts länge nu att det är en tidsfråga innan allting sitter. Vi får kämpa till oss ett bra självförtroende och kämpa till oss ett bra spel, det finns inga andra lägen.

Nu ställs man mot Villa Lidköping på bortaplan, ett lag som likt VSK haft skadeproblem under försäsongen och inledningen av Elitserien.

– Båda lagen har hanterat det bra ändå trots stort manfall, sen är Villa i serieledning tillsammans med Sandviken och Edsbyn så det är klart att de är starka. Vi har något att bita i imorgon men vi åker ner för en sak och det är att vi ska vinna och ta två poäng, det finns inget annat för oss.

Vad är det som gäller när man möter Villa Lidköping på bortaplan?
– Dels att man måste hålla ett bra eget spel och våra spela fullt ut, de är skickliga att hålla i bollen och att styra matcherna på så vis. Då är det viktigt att vi gör våra saker rätt och att vi gasar på, men att vi gör det med klokhet och gör rätt saker hela tiden.

Årets Elitserie är jämn där Edsbyns IF, Villa Lidköping och Sandvikens AIK står på elva poäng, tätt bakom följer IFK Vänersborg. VSK ligger för närvarande på nionde plats med sex inspelade poäng.

Jesper Jonsson har börjat kliva på is men deltar inte i några spelövningar med laget ännu.

– Vi trappar upp varje träning lite mer, det är ett tag kvar innan han är aktuell för spel och än så länge är det inga bakslag. Nya skyddet kommer i veckan så då blir det ännu mer upptrappning.

E L I T S E R I E N | Omgång 8
Villa Lidköping – VSK Bandy Herr
Tisdag 26/11 19.00
Sparbanken Lidköping Arena

Följ matchen på Bandygrytan >>>
Se matchen live på Bandyplay >>>
Följ matchrapporteringen på Bandypuls >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer