Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”När det närmar sig seriepremiär så känns det i hela kroppen” | Bortapremiär mot IK Tellus


Elitseriepremiären blev uppskjuten. På söndagseftermiddagen kliver äntligen herrlaget ut på isen, borta mot elitserienykomlingen IK Tellus. – Vi är mitt inne i en pandemi och vi är glada över att vi ens får spela, säger en laddad Michael Carlsson.

Elitseriepremiären hemma mot Vetlanda BK blev uppskjuten efter att flera spelare i Vetlanda var bekräftade med covid-19. Istället har VSK fått ytterligare en träningsvecka i ryggen.

– Det är bara att gilla läget den här säsongen, vi är mitt inne i en pandemi och vi är glada över att vi ens får spela. Vi vill såklart spela matcher, men på ett så säkert sätt som möjligt. Nu fick vi en ytterligare vecka utan match men nu är det äntligen dags.

Försäsongen har varit lång, hur summerar du den?
– Den har varit bra och vi har tränat på bra. Det vi har saknat är nån mer träningsmatch, men det är som det är. Vi har och har haft en bra miljö där vi kunnat träna på.

Senast VSK spelade match var i Svenska Cupen lördagen 24 oktober. Fyra veckor har gått och Carlsson har svårt att veta hur laget står matchtempomässigt.

– Vi håller på att jobba med spelet varje träning, man vill få ett kvitto på det man gör och det får man när man spelar matcher. Andra säsonger som är mer normala så har man nån mer träningsmatch och kunnat bygga på kvitton på så vis, nu får man göra det lite i början av serien. Vi är medvetna om läget, gillar det och kör.

Hur ska det bli att äntligen få spela tävlingsmatch igen?
– Fantastiskt. Man har själv varit med så länge, ändå är det så att varje år när det närmar sig seriepremiär så känns det i hela kroppen.

Motståndarkollen
IK Tellus är tillbaka i Elitserien efter en säsong i Bandyallsvenskan. Senast man var i Elitserien säsongen 2018/2019 vann VSK båda matcherna. Bortamatchen blev en uddamålsseger med 3-2, hemmamatchen blev en klar seger med 7-1.

– De krigar och kämpar varje år och deras största styrka är lagsammanhållningen och klubbkänslan. Det är ingen skillnad på söndag, de kommer fajtas för allt de kan. Vi koncentrerar oss på våra saker och vi är förberedda för söndag.

E L I T S E R I E N  H E R R | Omgång 1
IK Tellus – Västerås SK
Söndag 22/11 14.30
Gubbängens Bandyhall

Se matchen på Sportbladet Play >>>
Skaffa grundseriekortet och välj VSK Bandy som din favoritklubb – då går 100kr till VSK Bandy.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer