Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Resultatmässigt gjort det bra” – Stefan Edberg


Herrlagets försvarsgeneral Stefan Edberg blickar fram emot fredagens seriepremiär hemma mot IK Sirius. – Vi är jäkligt taggade, säger Edberg.

Sedan en tid tillbaka huserar Stefan Edberg på liberopositionen, längst bak i banan med bara målvakten Henrik Kjellsson bakom sig. En position han fortfarande känner sig ny på.

– Det känns alltid som att man är libero för första gången, höll jag nästan på att säga. Det är en konstig känsla ibland men på något sätt känns det rätt, säger Edberg och utvecklar.

– Vi har ett nytt lag i år och vi har nya förutsättningar att jobba med. Spelet förändras och därav behöver man förändra sitt egna spel också, vilket jag tycker är roligt. Tryggheten finns ändå där någonstans.

På försäsongen har VSK spelat totalt tolv matcher, med träningsmatcher, Svenska Cupen och World Cup inräknat. Framåt har det blivit 44 mål och bakåt har man släppt in 35 bollar.

– Jag tycker att vi resultatmässigt har gjort det bra med tanke på att vi har haft skador och har en tunn trupp, men vi har lite att jobba på och det vet vi om. Det har varit lite svajigt stundtals och vi har några nivåer att ta till.

Vad är det som har varit svajigt?
– Det är små detaljer. Vi är flera nya där bak och det handlar om hur vi agerar och att vi agerar tillsammans, vem som gör vad längst bak. Det är lite såna grejer som vi behöver nöta på för att det ska sitta till 100%.

Det är nu tre dagar till seriepremiären hemma mot IK Sirius, ett motstånd Edberg inte har full koll på.

– Det blir nog en bra match, jag har inte så bra koll på Sirius men vi satt och snackade om matchen i bastun efter träningen idag. Jag tror att de kommer köra en hel del, de har bra fart och jag tror att de kommer bjuda upp till en bra match. Vi är jäkligt taggade på att kliva ut och göra en bra start på säsongen.

S E R I E P R E M I Ä R
VSK Bandy Herr – IK Sirius
Fredag 1/11 19.00
ABB Arena Syd

Köp din biljett här >>>
Boka plats på #VSKfredag med tacobuffé och trubadur här >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Borg


[fb_like]

Kommentera

kommentarer