Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: Seriefinal i ABB Arena Syd – ”Motståndarna ska ha det tufft när de kommer hit”


På måndagskvällen väntar en seriefinal i ABB Arena Syd mellan VSK Bandy och storsatsande Villa Lidköping. – Det är nyckeln till allting, att vi inte anpassar oss efter Villa, säger Michael Carlsson inför matchen.

Villa Lidköping har inlett serien med sex raka vinster och toppar Elitserien före VSK, på samma poäng men med bättre målskillnad. Nu ställs man mot varandra.

– På pappret är det en härlig match som vi sett fram emot. Vi känner oss i bra form och Villa är i bra form, det kan bli en härlig tillställning.

Villa Lidköping är storfavorit till SM-guldet den här säsongen, bland annat hos tränarna där tretton lag (förutom Villa Lidköping själva) tippat Villa i final och sju av dessa tippat Villa som slutsegrare. En bra inledning i ryggen, nu ska Grönvitt försöka sätta stopp på segerraden.

– Det viktigaste för oss är att spela vårt spel, det är nyckeln till allting, att vi inte anpassar oss efter Villa utan spelar vårt spel och att de i så fall anpassar sig efter oss. Vi vill att det ska hacka för dem och att vi känner igen oss i matchbilden så bra som möjligt.

Tidigare i veckan sa Villastjärnan Johan Löfstedt i en intervju här på hemsidan ” Att möta VSK på VSK:s hemmabana, det blir inte tuffare”. Ett resonemang Carlsson köper.

– Det är så vi vill ha det, att motståndarna ska ha det tufft när de kommer till ABB Arena Syd. Vi känner oss starka på hemmaplan och det ska vara lite jävligt för motståndarna att komma hit. Jag förstår hur han tänker, samtidigt som man alltid ser fram emot toppmatcherna och det gör Villa också.

Hur vill Villa spela sin bandy?
– De vill spela med ganska mycket bollinnehav, i år har de adderat till lite extra med långbollar när de fått in Joakim Andersson. Villa är ett komplett lag med många verktyg, jag förstår varför de är favorittippade.

Under Carlssons tid som förbundskapten för U21-landslaget tog han in Villa-tränaren Johan Sixtensson som assisterande, och de håller kontakt då och då.

– Vi har kontakt och trivs bra med varandra, men det blir mer sällan på vintrarna. Dels pratar vi om andra motståndare men även rent allmänt. Det blir mindre och mindre ju längre säsongen går.

VSK:s trupp är för första gången under Elitseriesäsongen fulltalig.

– Alla är tillgängliga för spel. Det känns ju bra att alla är tillbaka i träning och att alla är med fullt ut och finns att tillgå till matcher. Nu ska vi se hur vi smartast matchar de spelare som har varit skadade.

S E R I E F I N A L
VSK Bandy Herr – Villa Lidköping
Måndag 19/11 19.00
ABB Arena Syd

Biljettlänk >>>

 

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Lars Stegnell


[fb_like]

Kommentera

kommentarer