Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: “Skapa nya situationer med varje passning” – Ganebro inför träningsmatchen mot AIK Bandy


Herrlagets andra träningsmatch står inför dörren när Elitserienykomlingen AIK Bandy kommer till Västerås. ­­– Det är alltid roligt att möta en klubb man inte mött tidigare, säger assisterande tränaren Johan Ganebro.

Herrlaget inledde försäsongsmatchandet i lördags när man besegrade Falu BS med 6-0, en match man snackat igenom och tar med flera bitar från.

– Det var en bra förstamatch, precis en sån match man vill ha när man sätter igång säsongen. För oss handlade det om att få spela en match och ha något att jobba ifrån och från vår sida tycker jag att vi hade bra tendenser i spelet.

Alla sex nya spelare i herrlaget fick minuter, hur tycker du att de genomförde matchen?
– Det är både bra spelare och killar alla sex. De kliver in i vårt sätt att spela och de syns mer och mer för varje träning, de är på god väg in i det vi tillsammans håller på att skapa.

De kommande veckorna väntar flera landslagssamlingar för både senior och pojklandslag, vilket betyder att VSK har flera spelare iväg den närmsta tiden. Men innan dess ska laget möta Elitserienykomlingen AIK Bandy i en träningsmatch.

– Det är alltid roligt att möta en klubb man inte mött tidigare och det är en chans för Västeråspubliken att för första gången se AIK den här säsongen. Men för vår del är det fortfarande en träningsmatch och vi kommer fokusera på oss själva.

Det Michael Carlsson ville se under den första träningsmatchen var många passningar, något man vill bygga vidare på.

– Passningsspelet är en av flera viktiga saker i vårt spel. Vi vill spela ett offensivt spel med många passningar där vi skapar nya situationer med varje passning.

TRÄNINGSMATCH
VSK Bandy Herr – AIK Bandy
Fredag 30/8 19.00
ABB Arena Syd

FRI ENTRÉ!

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer