Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Skönt att han är tillbaka” – Michael Carlsson


Det är dags för den fjärde omgången i Elitserien för herrlaget när man åker till Hydro Arena för att ställas mot Vetlanda BK. Med i truppen igen är ytterhalven Oscar Gröhn. – Vi har saknat Oscar och tycker att det är skönt att han är tillbaka, säger Michael Carlsson om comebackande Gröhn.

Det var i träningsmatchen mot AIK den 30 augusti som Oscar Gröhn klev av isen. Det visade sig vara en skada i högerhanden som gjorde att handen blev gipsad. Sedan någon vecka tillbaka har Gröhn kastat gipset och har kunnat köra på för fullt den här veckan.

– Det känns jättebra att ha tillbaka Oscar i laget. Han är viktig för oss, både i vårt offensiva spel där han trycker sönder motståndarna med sin skridskoåkning och tyng samtidigt som att han är väldigt rejäl och beslutsam i defensiven. Det är klart att vi har saknat Oscar och tycker att det är skönt att han är tillbaka.

På onsdagskvällen ställs VSK alltså mot Vetlanda BK. Ett lag som efter förlusten i premiären borta mot Villa Lidköping stått för två segrar hemma mot IFK Motala och borta mot AIK.

– Vetlanda har några fartspelare som vi måste se upp med, och de har ett bra försvarsspel. De har börjat bra i Elitserien så det kommer bli en bra match imorgon.

VSK har tre tuffa och tajta matcher i ryggen. Uddamålsförlust mot IK Sirius, seger borta mot Broberg/Söderhamn och oavgjort hemma mot IFK Vänersborg senast.

– Det känns som att det faller pusselbitar på plats hela tiden. Vi tycker att vi har blivit lite bättre varje match som gått och vi vill ju bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Vi ska åka ner till Vetlanda och ta kliv imorgon, både rent spelmässigt och arbetsinsatsmässigt.

Hur är känslan i truppen efter de tre inledande matcherna?
– Den är god. Ibland åker man på något poängtapp och då blir det lite grinigt och tjurigt, men det är bara bra. Det visar att vi har vinnarskallar och att vi hela tiden vill bli bättre, hade det inte var så hade jag varit konfunderad. Såna problem har jag inte. Vi är positiva och gör rätt saker på träning vilket är en nyckel att det ska släppa på fullt ut.

E L I T S E R I E N | Omgång 4
Vetlanda BK – VSK Bandy Herr
Onsdag 13/11 19.00
Hydro Arena Vetlanda

Se matchen live på Bandyplay >>>
Följ matchen på Bandygrytan >>>
Följ matchrapporteringen på Bandypuls/VLT >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer