Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: ”Stolt över insatsen” | Förlust borta mot serieledarnaTrots en stark laginsats blev det förlust för herrlaget borta mot serieledarna Villa Lidköping. – Vi följer matchplanen fullt ut och alla gör en jätteinsats, med lite flyt hade vi tagit en eller två poäng, säger Magnus Joneby efter matchen.

En tuff uppgift på förhand med bortamatch mot serieledarna och fyra spelare borta. Läget var så prekärt att Michael Carlsson var ombytt och stod med i laguppställningen, men det blev aldrig aktuellt för en comeback.

VSK inledde matchen bra både spelmässigt och målmässigt. I den fjärde minuten slog Magnus Joneby ett flipp fram till Robin Andersson som satte 0-1. Efter drygt tio minuter kom också 0-2 när Joneby fångade upp en boll efter en VSK-hörna, vände in i banan och lossade skottet.

Sedan åt sig Villa Lidköping in i matchen. Man tog över spelmässigt och efter drygt 20 minuter kom den första reduceringen när Christoffer Edlund sköt in en hörna. Tio minuter senare satte samme Edlund 2-2 och kort därefter även 3-2. Innan halvtidsvilan utökade hemmalaget på sin ledning till 4-2 genom Joel Broberg.

– Vi tycker att vi kommer till bra lägen. Villa sätter nån hörna och vi gör inte det, det var skillnaden att vi låg under i halvtid. Vi pratade om att fortsätta bygga vidare och fajtas in i det sista och det gör vi.

I inledningen på den andra halvleken kom också 5-2, också det av Joel Broberg. Trots stort spelövertag skapade Villa Lidköping få riktigt heta målchanser. VSK fortsatte kriga på och skapade hörnor och lägen. Till slut kom också en reducering till 5-3 när Robin Andersson var först fram på en hörnretur. Ju längre matchen led lyfte VSK laget och man fortsatte skapa lägen, men det blev inga fler mål varken framåt eller bakåt.

– Vi följer matchplanen fullt ut och alla gör en jätteinsats, med lite flyt hade vi tagit en eller två poäng. Jag tycker att vi gör en jäkligt bra prestation, en av de bättre på många år mot Villa Lidköping. Rent spelmässigt, lägena vi har och försvarsmässigt. Jag är stolt över insatsen och det är synd att det inte blev några poäng med i bussen.

Villa Lidköping – Västerås SK 5-3 (4-2)
4’ 0-1 – Robin Andersson (Magnus Joneby)
13’ 0-2 – Magnus Joneby
22’ 1-2 – Christoffer Edlund (Erik Säfström) Hörna
32’ 2-2 – Christoffer Edlund (Petter Björling)
38’ 3-2 – Christoffer Edlund
43’ 4-2 – Joel Broberg (Martin Karlsson)
—————————————————
48’ 5-2 – Joel Broberg (Johan Löfstedt)
72’ 5-3 – Robin Andersson (Hörna)
83’ TIMEOUT – Västerås SK

Utvisningar – 10 min
Villa Lidköping: Johan Löfstedt
Västerås SK
: Oscar Gröhn x2, Magnus Joneby

Hörnor
Villa Lidköping: 8
Västerås SK
: 11

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#11 Jesper Hermansson
#22 Måns Engström
#16 Rasmus Sjöström
#66 Stefan Kröller
#15 Oscar Gröhn
#33 Joel Engström
#5 Magnus Joneby (K)
#7 Jesper Jonsson
#9 Robin Andersson
#83 Emil Juhlén

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#10 Melker Westman
#54 Kasper Sandgren (J)

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer