Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herr: Trean mot fyran i Elitserien – ”Krävs ett hårt jobb för att ta segrarna”


Nyåret är förbi och efter ett kortare uppehåll är Elitserien tillbaka igen. VSK Bandy åker upp till Göransson Arena för att ställas mot Sandvikens AIK på fredagskvällen. – Att möta ett bra Sandviken i Göransson Arena är alltid kul, säger Michael Carlsson inför matchen.

Innan jul var det landslagsuppehåll, sedan väntade två täta matcher innan det blev uppehåll över nyår. Trots matchuppehåll har Grönvitt kunnat träna på bra.

– Dagarna har kommit rätt rent träningsmässigt så det har inte blivit något längre uppehåll, vi har hållit igång bra över jul- och nyårshelgerna.

Mellan jul och nyår tog VSK fyra poäng av fyra möjliga och firade nyår på en fjärdeplats.

– Känslan är väldigt bra. Vi är redan nu på en hög nivå och förbättrar oss för varje träning och vecka. Sen krävs ett hårt jobb för att ta segrarna och det är en väldigt jämn elitserie, det gäller bara att gnugga på och vara noggrann i allt man gör.

En jämn elitserie är det definitivt. Från VSK på fjärdeplats och 16 inspelade poäng ned till IFK Vänersborg på tolfte plats skiljer det endast fyra poäng.

– Det är härligt! Man tittar inte så mycket på tabellen men för några omgångar sedan låg vi elva och nu ligger vi fyra. Det gäller att man fortsätter ha en bra form och att man gör rätt saker hela tiden, så får man summera efter 26 omgångar. Nu är det fullt fokus på att ta sig till slutspel och försöka skaffa sig så bra position som möjligt, säger Carlsson och fortsätter.

– Men som du säger så är det väldigt jämnt, har man någon dålig vecka så kan man vara utanför slutspel. Vi siktar på att förbättra oss och fortsätta spela bra.

Upp till tredjeplatsen och Sandvikens AIK är det sju poäng. Med andra ord är det viktiga poäng som står på spel imorgon i jakten på säkrare mark.

– Alla matcher är viktiga och Sandviken har gått bra i år. Vi åker upp för att ta två poäng och göra en riktigt bra match imorgon. Sen vet vi att vi möter en bra motståndare, det brukar bli härliga matcher och det ser vi fram emot imorgon också. Att möta ett bra Sandviken i Göransson Arena är alltid kul.

E L I T S E R I E N | Omgång 16
Sandvikens AIK – VSK Bandy Herr
Fredag 3/1 19.00
Göransson Arena

Följ matchen på Bandygrytan >>>
Se matchen live på Bandyplay >>>
Följ matchrapporteringen på Bandypuls/VLT >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer