Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Herr: ”Truppen är minst lika bra” – Martin Landström


Vi är inne i seriepremiärveckan och med fyra dagar kvar hoppas Martin Landström på publikens stöd på fredag. – Vi trivs bra att spela inför många av er och vi värderar er högt, säger Landström.

Sportklubben laddar inför säsongsstarten av Elitserien 2019/2020. I ryggen har man en försäsong med ett gäng träningsmatcher, final i Svenska Cupen och uttåg i gruppspelet av World Cup. VSK Bandys forward Martin Landström summerar försäsongen med ett godkänt betyg.

– Vi har gjort det helt okej och utefter förutsättningarna vi har haft med skador så har vi slitit på väldigt bra. Det är ett OK betyg, inte mer än så. Vi har mer i oss.

Tycker du att ni ligger där ni bör ligga med fyra dagar till seriepremiär?
– Jadå. Vi är till stora delar en ny grupp så vi måste vara ödmjuka inför det också. Vi utvecklas hela tiden och vi ligger bra till efter de omständigheter som har varit med skador. Vi har kommit ihop bra som grupp och har en fin lagmoral så det bådar gott inför framtiden.

Nu har laget klivit in i seriepremiärveckan och på fredag är det dags.

– Det är något vi har tränat för hela året och det är nu det börjar. Svenska Cupen och World Cup i all ära men det är Elitserien och SM-guldet som är prio ett varje säsong, så det känns skönt att kliva in i premiärveckan.

Martin Landström själv går in i sin tredje säsong i VSK efter flytten från Vetlanda BK. Bland publiken har han hunnit bli en favoritspelare som bjuder på det lilla extra. När det nu är dags för en ny säsong blickar Landström tillbaka på en försäsong där kroppen sagt ifrån stundtals.

– Det känns skapligt för egen del. Jag har haft det lite struligt med kroppen, det är typ första gången i karriären jag har haft det. Men jag känner mig i bra slag och bra tränad, så jag ser positivt på säsongen som kommer.

Förra säsongen blev det SM-final på Studenternas IP för Grönvitt, där blev det finalförlust mot Villa Lidköping.

– Truppen är minst lika bra i år, vi har alla förutsättningar för att prestera en riktigt bra vinter. Vi har många unga som har tagit ett kliv till och får vi lite tid att fortsätta utvecklas så tror jag att vi i februari-mars kommer vara bra mycket bättre än idag, och vi är redan bra idag.

För motståndet i seriepremiären står Uppsalalaget IK Sirius med Esa Määttä vid rodret. Förra säsongen tog VSK två säkra segrar med totalt 23-6 i målskillnad. Man har behållit stora delar av truppen och fyllt på med Ted Haraldsson från Sandvikens AIK.

– Det blir en tuff match. Det är ett lag som har värvat bra och fått behålla tränare och stöttespelarna i laget. Vad jag har förstått på försäsongen så har det sett bra ut för Sirius så det blir en värdemätare direkt. Vi ska gå in och bryta ner dem på fredag med stenhårt jobb, för det kommer krävas en rejäl arbetsinsats över 90 minuter.

Utöver moralen och arbetsinsatsen av laget på fredag hoppas Landström att publiken hjälper laget till en bra säsongsstart.

– Slut upp och stötta, vi behöver det. Vi trivs bra att spela inför många av er och vi värderar er högt.

S E R I E P R E M I Ä R
VSK Bandy Herr – IK Sirius
Fredag 1/11 19.00
ABB Arena Syd

Köp din biljett här >>>
Boka plats på #VSKfredag med tacobuffé och trubadur här >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Borg


[fb_like]

Kommentera

kommentarer