Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Herrlaget laddar inför säsongens första träningsmatch | ”Börjat hårt med tuffa träningar”


Augusti har inte mynnat ut i septembermånad än då det är dags för säsongens första träningsmatch. Det väntar en bortamatch på hemmaplan för herrlaget som ställs mot ett topptippat AIK. – Jag vill se att vi är sugna på att vara igång och att vi har spelglädje, säger Michael Carlsson inför träningsmatchen.

Läget i laget

VSK klev på is i måndags och har fyra ispass i benen när det är dags för försäsongens första träningsmatch.

– Vi vill komma igång tidigt med matchsäsongen och vi har börjat ganska hårt med tuffa träningar för att sätta en standard för säsongen och då valde vi att planera in en match tidigt. Första veckan har sett bra ut, det är lite nytt och nya positioner. Nytt och fräsch och det ser väldigt intressant och roligt ut.

Martin Landström är utlånad till ryska Baikal Energy och nytt i VSK är Max Mårtensson som återvänder efter några år i TB Västerås.

– Vi har ett bra lag och vi har tränat på bra under försäsongen här. Vi är en grupp som trivs väldigt bra med varandra och det är ändå det som gör att man blir ett starkt lag. Vi vet att vi kommer att möta tufft motstånd och lag som har värvat bra, vi som lag är starka mentalt och väl förberedda för att stå emot de hinder och motstånd som kommer.

Resultat inte det viktigaste

En klassisk kommentar från tränare i alla sporter är att resultatet under en försäsongsmatch inte är det viktigaste, så lyder även Michael Carlssons ord inför söndagens match.

– Vi vet att det är väldigt tidigt på säsongen men jag vill se att vi är sugna på att vara igång och att vi har spelglädje. Jag kommer inte att dra för stora växlar på resultatet, nu vill jag att vi kommer igång och sätter fart på den här säsongen.

Motståndarkollen

AIK har värvat friskt under silly season och ställer ett väldigt starkt lag på banan. Spelare som Erik Pettersson, Johan Esplund och Linus Pettersson med flera har anslutit, vilket gör att AIK kommer att blanda sig i fajten om topplaceringar i Elitserien. Spelande tränaren Andreas Bergwall basar över laget tillsammans med Magnus Muhrén.

– AIK har tränat i Västerås i veckan och jag har sett lite grann, de har ett namnkunnigt lag och fina spelare. De ser intressanta ut tycker jag och de är en av förhandsfavoriterna till att vinna guld om vi ser på lagen här och nu. De har värvat bra och har många sköna karaktärer, sen ska de få ihop det men det tror jag att de har bra koll på.

Skadeläget

Det finns inga skador att rapportera i herrlaget inför träningsmatchen mot AIK. Måns Engström står över matchen.

Bortamatch och stängd arena

Trots att matchen spelas i ABB Arena Syd är det en bortamatch för VSK Bandy. Träningsmatchen skulle ha spelats i den nya bandyhallen i Gubbängen på lördagseftermiddagen men då tillträde till den nya arenan sker på måndag 24 augusti flyttas matchen till Västerås på söndagskvällen.

Matchen spelas i en stängd arena vilket gör att supportrar till de båda lagen tyvärr inte kommer att kunna se matchen. Vi hänvisar till våra sociala medier och VLT/Bandypuls liverapportering.

VSK Bandys spelartrupp till träningsmatchen mot AIK

Målvakter
#23 Henrik Kjellsson
#30 Benjamin Pizzoni Elfving

Utespelare
#2 Stefan Edberg
#5 Magnus Joneby
#7 Jesper Jonsson
#8 Tobias Holmberg
#9 Robin Andersson
#10 Melker Westman
#11 Jesper Hermansson
#15 Oscar Gröhn
#16 Rasmus Sjöström
#20 Niklas Gifting
#31 Daniel Johansson
#33 Joel Engström
#54 Kasper Sandgren
#88 Max Mårtensson

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer