Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

”Inspirera och stimulera egenträning” | Det nya landslaget är här


Dagen innan julafton presenterade Svenska Bandyförbundet nyheten om att ett nytt landslag startar 2021. Inspirationslandslaget, ett digitalt landslag. – Vi har fått ett grymt gensvar på väldigt kort tid och det fortsätter komma in anmälningar varje dag, säger förbundskapten Johan Ganebro.

Alla bandyspelare i åldrarna 12-19 kan anmäla sig till landslaget och bli en del av det som förhoppningsvis blir Sveriges största landslag.

– Det är en jäkligt cool grej och en unik satsning i idrottssverige som bandyförbundet gör. Målet är att vi ska bli Sveriges största landslag, med flest deltagare. Och det är helt kostnadsfritt att vara med.

Förbundskapten för det digitala landslaget är Johan Ganebro, till vardags lärare på Widénska Gymnasiet och assisterande tränare till herrlaget i VSK Bandy.

– Förbundskaptensrollen blir lite speciell mot ett landslag som träffas och där man tar ut spelare. Jag bygger träningsprogrammen och hanterar XPS, programmet som spelarna använder. Och sen har jag kontakt med alla som är med i landslaget. Jag finns till för alla som är och vill vara med, för att ge tips och råd i den individuella träningen.

Vad är inspirationslandslaget?
– Det är ett digitalt landslag som är öppet för alla mellan 12-19 år, där spelarna som är med får en möjlighet till inspiration, tips och övningar till individuell träning. Det är övningar som man kan göra på allmänhetens åkning, hemma i vardagsrummet och på garageuppfarten. Antingen själv eller med en kompis.

Nyheten lades ut strax före jul och när landslaget ”samlades” för första gången 1/1 2021 var redan 124 spelare anmälda.

– Det är ett jättehärligt initiativ från förbundet att starta igång det här, det är något nytt som ingen gjort tidigare. Vi har fått ett grymt gensvar på väldigt kort tid och det fortsätter komma in anmälningar varje dag, vilket är otroligt kul.

Det hela syftet med inspirationslandslaget är just det, att inspirera.

– Vi vill inspirera och stimulera egenträning och utveckling med tips och råd hur man kan träna. Dels nu när rätt mycket organiserad idrott ligger nere men tanken är att det ska fortsätta även under normala förhållanden.

När man gått med i inspirationslandslaget får man ett inlogg till XPS Network, där alla övningar finns. Du kan dessutom följa inspirationslandslaget på Instagram där övningar och tips redan nu ligger uppe.

Vill du också vara med i inspirationslandslaget?
Klicka här för att läsa mer och att anmäla dig >>>

Dan Kiwii Persson
Foto: Svenska Bandyförbundet


[fb_like]

Kommentera

kommentarer