Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Charlotte Selbekk klar för tre nya år i VSK


Skyttedrottningen Charlotte Selbekk har bestämt sig för att stanna i VSK Bandy. Det nya kontraktet sträcker sig tre år framåt. – Det känns väldigt bra, inspirerande och bäst för mig i min utveckling, säger Charlotte Selbekk.

Charlotte Selbekk stod för 41 mål på 20 matcher den gångna säsongen och toppade VSK:s interna skytteliga. Nu står det klart att hon fortsätter i Sportklubben.

– Det känns väldigt bra, inspirerande och bäst för mig i min utveckling. Jag stannar dels på grund av laget och den sammanhållning vi har, sen har vi något bra på gång. Jag har varit här i fem år och spelat fyra SM-finaler, efter förlusten senast så är vi mer hungriga än någonsin och det är väl det positiva i det tråkiga.

Kontraktet är skrivet på tre år, ett ovanligt långt kontrakt i bandyvärlden.

– Jag pluggar i stan och trivs väldigt bra här. Jag har två år kvar i plugget och det känns tryggt att veta vart jag ska spela framöver.

Selbekk har varit eftertraktad av andra elitserieklubbar den senaste tiden, men valde till slut att stanna kvar.

– Jag har varit i VSK i fem säsonger och kommer utifrån, det är klart att man får frågor från andra klubbar och att man lyssnar på vad de har att säga. Men jag landade i att Västerås är det bästa för mig, jag har mina bästa kompisar i laget och trivs väldigt bra. Sen är det klart att man blir glad av att höra intresset från andra klubbar, det ser jag bara som positivt.

Något som också intresserat Charlotte Selbekk till att stanna är utvecklingen i herrlaget.

– Det är inspirerande med herrarna också, att vi som förening verkligen är på väg framåt. Vi i damlaget har visat vägen de senaste åren och nu är herrarna på gång med nya spelare och förlängda kontrakt.

Peder Lönn, sportchef:
– Charlotte gjorde en strålande säsong och lyfte sitt spel till den nivå där den hör hemma, som en av världens absolut bästa anfallsspelare. Med sin vinnarmentalitet och insikt kommer hon höja sig ytterligare kommande säsonger med sin teknik, fart och spelförståelse. En viktig pusselbit för föreningens arbete med långsiktighet.

Dan Kiwii Persson
Foto: Jako Keric


[fb_like]

Kommentera

kommentarer