Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Daniel Johansson klar för VSK Bandy


I förra veckan stod det klart att Daniel Johansson lämnar moderklubben Vetlanda BK. Idag är VSK Bandy stolta att presentera Johansson som VSK-spelare. – Det känns jättespännande och otroligt roligt, jag ser fram emot det här, säger Daniel Johansson själv om sin nya klubb.

Redan som 16-åring, säsongen 2011/2012, gjorde Daniel Johansson Elitseriedebut för Vetlanda BK, i första matchen noterades Daniel för ett mål. Sedan har åren rullat på för Daniel Johansson i Vetlanda BK.

– Jag gjorde Elitseriedebut tidigt i VBK och hade ett bra första år, sen lite sämre något år, men de två senaste säsongerna i VBK känner jag att jag har utvecklats. Där någonstans känner jag väl också att jag är redo att ta ytterligare ett steg, säger Daniel Johansson och fortsätter prata om det större ansvar han tagit de senaste säsongerna;

– Där känner jag att jag har utvecklats enormt mycket, både på och utanför planen. Man har fått ta större plats i omklädningsrummet också, det har varit jättenyttigt för mig.

Ny byter Johansson alltså VBK till VSK.

– Först och främst så är det VSK:s sätt att spela bandy som är imponerad av, och föreningens historia. Sen har VSK lagt ned ett fantastiskt jobb för att jag och min sambo ska kunna trivas här i staden, de har lyssnat på vad som är viktigt för oss.

Om vi tar en ganska rak fråga, varför väljer du VSK?
– Jag gillar VSK. De är alltid positiva, ska alltid vinna, gnäller inte och visar en bra attityd.

Vetlanda BK är kända för sin träningskultur, något Johansson tar med sig när han blickar mot den kommande säsongen.

– Jag kommer från en bakgrund där man ska träna hårt och den finns här också, i det kommer jag att trivas. Sen kommer det bli en stor omställning med allt vad VSK innebär och de kraven som finns, det är lite annorlunda än man är van vid.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en fartspelare som gillar att passa bollen och få tillbaka den i ett bra läge. En attackspelare som gillar att gå fram med kraft.

Vad har du själv för förväntningar på dig själv kommande säsong?
– Jag har samma förväntningar som jag hade inför förra säsongen. Jag ska gå in och ta ett stort ansvar och göra det jag är bra på, samtidigt som jag ska göra mina medspelare bra och förhoppningsvis spela så långt fram på säsongen som möjligt.

Fakta
Namn: Daniel Johansson
Född: 8 november 1995
Moderklubb: Vetlanda BK
Kontraktslängd: 2 år

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer