Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Elitseriesäsongen förlängs


På tisdagsförmiddagen blev det klart att Elitseriesäsongen förlängs då SM-finalerna flyttas fram en vecka. Detta för att kunna få luft i spelschemat och att kunna lösa eventuella framtida matchflyttningar på grund av coronaläget. – Vi hoppas att detta initiativ räcker, men vi följer tillsammans med förbundet utvecklingen noga och har beredskap för ytterligare förseningar, säger Per Selin, ligachef för Elitserien dam och herr.

– Att vara flexibel är ett måste i dessa speciella och utmanande tider. Därför har vi tagit beslutet att i första hand förlänga säsongen i en vecka, säger Jesper Kärrbrink, vice ordförande i Svenska Bandyförbundet, till svenskbandy.se.

– Bandyförbundets Covid-grupp har löpande kontakt med våra föreningar gällande sjukdomsfall och smittorisk. Seriestarten blev senarelagd och flera matcher har skjutits upp under vintern. Det är därför nödvändigt att förlänga säsongen och därmed skapa ett luftigare spelschema för både damer och herrar. Vi hoppas att detta initiativ räcker, men vi följer tillsammans med förbundet utvecklingen noga och har beredskap för ytterligare förseningar, säger Per Selin, ligachef för Elitserien dam och herr.

Bandyn har hela vintern haft förhoppningen att kunna spela inför publik under säsongens slutfas.

– Vi måste tyvärr anta att publiken uteblir resten av säsongen. Det gör dock matchflyttar enklare att genomföra, en fråga som normalt sätt är väldigt komplex, menar Per Selin.

Flertalet av herrlagets matcher har blivit flyttade, klicka här för att se hur matcherna ligger framöver >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer