Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Försvarsspelaren Virva Rylander stannar i Grönvitt |”Utveckla min delaktighet i det offensiva”


Damlagets trupp håller på att sätta sig och en viktig pusselbit är nu klar. Försvararen Virva Rylander har förlängt sitt kontrakt över nästa säsong. – Jag får så mycket energi av det här laget, säger Virva Rylander.

Vi är nu inne i sommarmånaderna och bandyn känns långt borta. Men just nu pågår barmarkssäsongen för fullt och om drygt två månader kliver lagen på is. Virva Rylander har skrivit på ett nytt kontrakt och berättar om varför hon stannar.

– Jag får så mycket energi av det här laget, vi har byggt en väldigt bra gemenskap som man mår bra av att vara delaktig i.

Virva är född 2000 och trots sina nyligen 20 år fyllda har hon många års erfarenhet av Elitseriespel, och hon är uttagen i landslagets observationstrupp. Nu vill hon fortsätta utveckla sitt spel för att nå nya höjder.

– Jag känner mig väldigt trygg i försvarsspelet och skulle vilja jobba på de mer tekniska bitarna och utveckla min delaktighet i det offensiva.

Dubbelidrottandet fortsätter för Virva Rylander som utöver bandyn även håller på med friidrott, något hon drar nytta av.

– Jag tror att jag får väldigt mycket disciplin och en variation i min träning som gör att jag inte tröttnar på någon av idrotterna.

Under lördagen hade damlaget ett endagarsläger på hemmaplan.

– Vi körde ett träningspass på förmiddagen, sedan lunch och teori som följdes upp av en cykeltur till olika stationer runt om i Västerås. Lördagen var kul och bra, mitt lag vann så man kan inte klaga.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer