Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Gransing är klar! | ”Det är här jag vill spela”


Målvaktstalangen från Tranås tänkte ta ett sabbatsår, nu är hon klar för Sportklubben. – Det här är något nytt och en utvecklingsmöjlighet, säger Olivia Gransing.

Olivia Gransing kände att utvecklingsmöjligheterna hemma i Tranås såg dystra ut, då planerade hon att ta ett sabbatsår från bandyn för att säsongsjobba i Funäsdalen. Men då ringde VSK.

– Jag var på väg upp till Funäsdalen för en intervju, då ringde Peder Lönn (sportchef, dam) och vi svängde förbi Västerås. Jag fick jobbet i Funäsdalen men kände efter samtalet med VSK att det här är något nytt och en utvecklingsmöjlighet.

Hemma i Tranås har det mest blivit spel i moderklubben Tranås BoIS men även en del i Skirö AIK. Framöver blir det spel i Grönvitt.

– Det är väldigt häftigt och stort. VSK har ett bra lag och det är här jag vill spela.

Olivia var på plats i Västerås för några veckor sedan och genomförde två träningspass med laget.

– Det är mycket högre tempo och bättre skott här, alla är mycket jämnare sett över hela laget.

Vad för typ av målvakt är du?
– Jag är ganska aktiv och tuff och är en vinnarskalle. Med tanke på att VSK tagit de titlar man tagit de senaste åren så känns det som att det finns vinnarskallar här också.

Damlagets målvaktsuppsättning de senaste åren har varit Sara Carlström och Isabelle Larsson i första hand. Nu väntar Sara barn tillsammans med AIK:s Jimmy Jansson och kommer därmed inte vara tillgänglig för spel. Framöver står det alltså nu mellan Isabelle Larsson och Olivia Gransing.

– Bella är en väldigt duktig målvakt och det är upp till Olle att bestämma. Det är klart att man vill komma in och konkurrera, det är det som är kul och blir en utmaning.

Vad har du för tankar på säsongen som kommer?
– Det ska bli jättekul och jag ser fram emot nya utmaningar. Att dessutom få möjligheten att träna och spela med ett såhär pass bra lag är väldigt spännande. Jag vill utvecklas och bli bättre, och vinna.

Olle Wiberg, huvudtränare:
– Att få hit Olivia och få utveckla henne till en ännu bättre målvakt känns fantastiskt. Hon har gjort det bra i Tranås och har tidigare spelat i F17-landslaget. Hon är otroligt bra i närspelet och hon är orädd av sig. Det är en spännande och ambitiös målvakt som vill lära sig mycket.

FAKTA
Namn: Olivia Gransing
Född: 13 oktober 2000
Moderklubb: Tranås BoIS
Kontrakt: Två år

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer