Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Hans Hedin fortsätter assistera damlaget | ”Vi ligger i framkant i hur vi tränar”


Damlagets assisterande tränare Hans Hedin stannar i VSK över den kommande säsongen. – Trots stora framgångar ser jag att vi har fler steg att ta, säger Hans Hedin.

Inför säsongen 2018/2019 tog Olle Wiberg över damlaget tillsammans med Hans Hedin. Därefter har det blivit två SM-guld, en World Cup-titel och ett Svenska Cupen-guld. När ”Hasse” nu skrivit på över nästa säsong fortsätter duon leda VSK Bandys damlag.

– Vi har ett bra gäng och trots stora framgångar ser jag att vi har fler steg att ta. Det kommer bli tajt i serien i år och det är två lag som själva tycker att de är bättre än oss och det passar oss helt perfekt. Jag skulle vilja skicka en hälsning till de lagen att de får träna hårt för att slå oss fysiskt, vi ligger i framkant i hur vi tränar.

– Det känns stimulerande och roligt att försöka ta nästa steg, det är lite av en nystart trots att det nästan är samma lag. Det blir lite nya spelare på nya positioner och vi får jobba vidare med de spelare vi har.

Vilka steg ser du att laget kan ta framöver?
– Vi har gjort väldigt många mål framåt de här säsongerna, där skulle vi vilja utveckla passningsspelet ännu mer och spela ännu bättre på offensiv planhalva. Och spela på fler på offensiv planhalva, där är vi inte i mål än. Defensivt har det funkat bra, det har varit vår starkaste lagdel och det som gjort att vi har vunnit de här titlarna.

Under försäsongen har damlaget tagit kliv i barmarksträningen.

– Spelarna har varit jätteduktiga men det finns fler steg och utvecklingsmöjligheter här också. Allt från hur vi äter, sover och förbereder oss. Den här försäsongen har spelarna visat att vi har tagit nästa steg. År ett, två och nu tre så har vi tagit steg hela tiden och det visar testresultaten.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer