Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Janne Rintala återvänder till Grönvitt


Efter sju säsonger lämnade Janne Rintala Grönvitt för IK Sirius inför säsongen 2017/2018. Efter ett år i Uppsala och ett år i Solna och AIK vänder Rintala hem till Västerås och VSK. – Det känns jäkligt bra, det är nästan för bra för att vara sant, säger en glad Janne Rintala.

Rintala värvades till VSK våren 2010 från moderklubben Kalix Bandy. Den första sejouren tog slut efter säsongen 2016/2017, nu är han tillbaka i Grönvitt.

– Jag och AIK kom överens om att jag skulle försöka hitta någon annan lösning. Jag tog själv kontakt med VSK och hörde mig för lite grann, det fanns ett intresse och sedan dess har det gått fort.

Under veckan har samtal skett mellan Janne Rintala, sportchef Ted Andersson och huvudtränare Michael Carlsson för att få till en lösning. Och att det var tillbaka till VSK som Janne ville fanns det inga tvivel kring.

– Ända sedan det var oklart med hur det skulle bli med AIK så har det här känts som en drömlösning eftersom vi bor i stan, jag jobbar här och jag har spelat i VSK i sju säsonger tidigare. Det är nästan för bra för att vara sant.

Du har varit iväg i två säsonger, ett år i IK Sirius och ett år i AIK. Hur har de säsongerna varit?
– Det har varit två lärorika år. Vi valde att flytta till Uppsala och köra där, sen flyttade vi tillbaka till Västerås och jag skrev på för AIK. Det blev ett lite annorlunda år med Allsvenskan och ett storsatsande lag och jag tar med mig mycket från det.

Janne Rintala, säsongen 2015/2016. Foto: Stefan Lindgren.

Hur känns det att komma tillbaka?
– Jag har inte riktigt vågat tänka i de banorna innan jag fick det bekräftat om en eventuell lösning. Det ska bli sjukt kul, jag har vunnit mycket i det här laget och VSK är en fin förening som jag känner mycket för, säger Janne och fortsätter;

– Jag känner många i laget, det är några nya ansikten som jag får lära känna. Annars är det många här uppe (på kansliet) och där nere (i omklädningsrummet) som är kvar sen sist. Det ska bli jäkligt roligt och det känns också som att det har tagits emot bra av spelarna i truppen, det kan vara lite känsligt när nån kommer in såhär sent, men jag har fått många SMS som har varit positiva.

Rintala har missat hela försäsongen i VSK men har tränat på egen hand och börjar träna med laget direkt på måndagen.

– Det är också en ny erfarenhet men jag känner mig bra tränad och har kört mycket själv och jag var med och tränade med AIK under de första 1,5 veckorna på is.

Med sju säsonger i ryggen i Sportklubben vet Janne hur föreningen arbetar och fungerar, något han ser som skönt att slippa lägga fokus på.

– Det är här eller Kalix jag vill vara i, det här är den absolut bästa och roligaste lösningen, det ska bli riktigt roligt med en åttonde säsong i Grönvitt.

Ted Andersson, sportchef VSK Bandy:
– Först och främst är Janne Rintala en bra bandyspelare och en bra person. Han har varit hos oss i sju säsonger tidigare och är en VSK:are i sitt sätt att vara. Sett till den ekonomiska aspekten i det här så vet alla att föreningen går igenom ett stålbad. Den här lösningen är inom ramarna. Vi skulle aldrig riskera något gällande ekonomin för föreningen i det här läget.

Kontraktet mellan VSK Bandy och Janne Rintala sträcker sig över säsongen 2019/2020.

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer