Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Kapten Joneby skriver nytt kontrakt | ”Jag spelar alltid för att vinna”


Lagkapten Magnus Joneby förlänger med VSK Bandy och kliver in i sin 19:e (!) säsong för Sportklubben. – Föreningen har gett mig otroligt mycket och så länge jag har energi och tycker att det är kul så vill jag ge tillbaka allt jag kan, säger Magnus Joneby.

Under den gångna säsongen nådde Magnus Joneby milstolpen på 500 spelade matcher i VSK-tröjan, i serie- och slutspel. Joneby sällar sig därmed till en väldigt liten skara, tillsammans med Michael Carlsson och Ted Andersson, som nått denna milstolpe. Nu väljer han att fortsätta en säsong till.

– Jag tycker fortsatt att bandy är kul och jag trivs bra i föreningen och det har jag alltid gjort. Föreningen har gett mig otroligt mycket och så länge jag har energi och tycker att det är kul så vill jag ge tillbaka allt jag kan.

Att kontraktsskrivningen dragit ut på tiden beror dels på Coronapandemin, dels på det ekonomiska läget i föreningen där VSK Bandy tidigare pausade alla kontraktsförhandlingar. Detta har gett utrymme för Magnus Joneby att fundera över sin situation.

– Jag har funderat en del, inte bara på bandyn utan på förändringarna i samhället i stort. Det har varit skönt att få distans och känna om man har suget efter bandyn, vi har haft dialog hela tiden och det är skönt att få sätta pennan på pappret. Jag är sugen på en ny säsong.

De senaste veckorna har Tobias Holmberg, Jesper Hermansson, Oscar Gröhn, Stefan Edberg, Niklas Gifting och Joel Engström förlängt med VSK. De kontraktsförlängningarna har varit viktiga för Joneby.

– Det var en stor faktor för mig att skriva på att de andra hade gjort det. Man har spelat med framförallt Edberg och Gröhn i många år och det sociala är minst lika viktigt som idrotten i sig. Vi har pratat med varandra under tiden så vi har vetat vart vi har stått, det har inte varit några konstigheter för någon.

Likt tidigare säsonger har Magnus Joneby skrivit på ett ettårsavtal.

– Det känns bra att skriva så, då har man inget garanterat nästa år och det gör att man tar i allt man har. Jag har alltid sagt att jag inte vill sitta i en situation där motivationen tryter eller där man inte har energin men har år kvar på ett kontrakt, då tror jag inte att jag skulle vara någon bra spelare.

VSK blir ett av de yngre lagen i Elitserien nästa säsong, något Joneby ser som positivt.

– Absolut, det kommer man ihåg själv när man var ung att man inte funderade så mycket utan man bara körde. Det gäller kanske för oss äldre att hänga på de yngre när de gasar. Mixen i laget är fin, det finns jäkligt mycket talang och kvalitet på varje position, säger Joneby och fortsätter;

– Det känns spännande inför säsongen. Vi har en bra grupp av äldre och talangfulla yngre spelare som kommer behöva ta plats, och den platsen finns. Vi äldre får se till att stötta de yngre.

Pratar man med Magnus Joneby och kommer in på målsättningar för honom själv eller laget han representerar så får man i princip alltid samma svar.

– Jag spelar alltid för att vinna, oavsett om det är träning eller match.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer