Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Lagkapten Persson stannar i Sportklubben


Damlagets lagkapten Malin Persson stannar i VSK Bandy minst en säsong till. – Det finns fortfarande saker att utveckla i laget, framförallt att vara bra i viktiga matcher, säger Malin Persson.

Inför säsongen 2016/2017 blev Malin Persson klar för VSK Bandy när hon lämnade moderklubben Söråkers IF. Efter två raka SM-guld, Elitseriesegrar, World Cup-titel och Svenska Cupen-titel väljer hon att stanna kvar i Västerås och VSK Bandy.

– Det finns fortfarande saker att utveckla i laget, framförallt att vara bra i viktiga matcher. Där känner både vi spelare och ledarna att vi vill utvecklas.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– VSK är en förening jag trivs bra i och det känns som att vi har en rolig resa som jag vill fortsätta vara med på. Föreningen jobbar hårt på sidan av bandyn och det är något jag trivs bra i.

Hur vill du leda laget framöver?
– Jag vill att vi ska ha en vilja framåt hela tiden. Vi har vunnit finaler men vi har ingen mättnadskänsla utan vi vill fortsätta vinna för att ens ha chansen att vara med i de där viktiga matcherna.

Till den här säsongen ser laget en aning annorlunda ut. Matilda Plan och Malin Hedfors har lagt skridskorna på hyllan och Tova Grönoset har kommit in.

– Det är några som inte kommer spela längre och det är nån ny som kommer in. Det kanske blir lite andra positioner för vissa och en nytändning. Plans plats kommer vi tillsammans hjälpas åt att fylla, det är många som har chansen att ta steg framåt.

På den sista träningen inför SM-finalen åkte Persson på en smäll som tvingade henne att spela på bedövningssprutor under finalen. Även nu, flera veckor efter finalen, känner hon av smällen.

– Det är lite stelare än vanligt. Jag har inte tränat så mycket sedan jag gjorde illa mig, så jag ser fram emot att röra på mig.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer