Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Maja Odén skriver nytt ettårskontrakt med VSK Bandy


Det står nu klart att Maja Odén skriver nytt kontrakt med moderklubben VSK Bandy, avtalet sträcker sig över säsongen 2021/2022. – Det är här jag vill spela, säger Maja Odén.

Med VSK Bandys om moderklubb var valet självklart att stanna och spela vidare i Västerås.

– VSK är min moderklubb och det är här jag vill spela. Det känns kul att man får vara med och bygga vidare på det vi har. Det ska bli kul med en ny säsong och vi är riktigt sugna på att bygga på spelet ännu mer och sikta mot ett nytt SM-guld.

Något många spelare pratar om är lagsammanhållningen som finns i damlaget.

– Lagsammanhållningen är den största anledningen till att jag fortsätter. Vi spelar inte för pengar utan vi spelar för varandra, vi är som en liten familj där alla respekterar varandra och vi har väldigt kul ihop.

Hur skulle du beskriva lagsammanhållningen ytterligare?
– När det inte är pandemi så ses vi väldigt ofta privat och försöker styra ihop grejer, vi träffas mer än jag vet att andra lag gör. Det är klart att man har några som är ens bättre vänner, men generellt inom idrotten så blir det tydliga grupperingar och det är det inte här.

Peder Lönn, sportchef:
– Maja är en tvåvägsspelare som med sin bollskicklighet kan hålla i spelet samt sätta sina lagkamrater i spel. Med en hel säsong bakom sig och att kunna genomföra en bra försäsong ser vi att hon har alla möjligheter att utveckla både sig själv och laget. Hon är också ytterligare en VSK-produkt som kan komma att vara med i diskussionerna om en plats i landslagstruppen.

Dan Kiwii Persson
Foto: Jako Keric


[fb_like]

Kommentera

kommentarer