Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Mårtensson tillbaka i Västerås SK | ”Jag vill blomma ut”


Max Mårtensson återvänder till VSK Bandy efter två år i TB Västerås. – Jag hade som mål när jag lämnade VSK att jag skulle tillbaka någon gång. Det känns väldigt tryggt och jag är supertaggad, säger en leende Max Mårtensson.

Som 16-åring debuterade Max Mårtensson i en bortamatch mot IFK Kungälv, för att i hemmadebuten mot Bollnäs GIF några dagar senare göra fyra (!) mål i 12-2-segern.

– Jag har såklart bara goda minnen från den matchen, när jag tänker tillbaka på den matchen så tänker jag också att det inte är det jag vill bli ihågkommen för. Jag vill göra mer än så, jag vill blomma ut och visa vem jag är på riktigt.

Åren i TB Västerås och Bandyallsvenskan har fört mycket gott med sig i ett lag där Max har fått tagit stort ansvar från sin mittfältsposition.

– Jag har utvecklat väldigt mycket de här två åren och har fått ta ett stort ansvar på seniornivå. Jag har haft skitkul och det har varit sköna grabbar i laget.

För en tid sedan ringde telefonen, Max svarade och på andra sidan pratade VSK Bandys sportchef Ted Andersson. Efter det samtalet var det inte mycket att fundera på.

– Det gick rätt snabbt för mig att bestämma mig. Jag hade som mål när jag lämnade VSK att jag skulle tillbaka någon gång. Det känns väldigt tryggt och jag är supertaggad.

Max Mårtensson har två säsonger i TB Västerås i ryggen, innan dess var han i VSK i fyra år som 16-20-åring.

– Jag tror nog att jag tänkte för mycket då. Det blev ju en liten ovanlig start för mig och jag satte kanske ribban högre upp än vad jag borde ha gjort. Nu känner jag mig mer mogen.

Som 22-åring är Mårtensson nu tillbaka i VSK, ett VSK som till stor del är annorlunda mot det han lämnade.

– VSK är fortsatt ett riktigt bra lag, Ett betydligt yngre lag än när jag var här senast, men det känns som att man har haft en nystart och att det är ett piggt och hungrigt lag. Det känns som en bra miljö att vara i.

Försäsongen är inledd och Max Mårtensson gör sitt första träningspass med VSK kommande vecka. När han blickar fram mot säsongen hoppas han kunna ta flera kliv.

– Jag vill bidra på planen och vara delaktig i ett Elitserielag. Jag har inget mål med nästa säsong utan ser det mer över min kontraktsperiod på två år, jag vill visa att jag klarar av att vara på den här nivån och visa att jag är en duktig bandyspelare och att jag hör hemma här.

Ted Andersson, sportchef VSK Bandy:
– Vi är glada att Max har valt att komma tillbaka till oss. Det är en spelare som har varit hos oss tidigare och som vi har följt mycket under sin tid i TB Västerås. För oss är det skönt att tanken med samarbetet med TB slår ut såhär bra, att spelare har möjlighet att utvecklas i TB för att bli ännu bättre bandyspelare. Max är en spelare som vi på sikt tror kommer bli en väldigt bra spelare.

Kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer