Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

KLART: Michael Carlsson – Ny förbundskapten för det svenska herrlandslaget


Idag står det klart att Michael Carlsson tar över förbundskaptensrollen för det svenska herrlandslaget i bandy. Carlsson kommer fortsatt att vara huvudtränare för VSK Bandys herrlag. – Det är en utmaning som kommer bli härlig, säger Carlsson om de två världsmästerskapen som väntar i Ryssland.

Det har ryktats om det i flera månader att Michael Carlsson eventuellt skulle ta över som förbundskapten och det intensifierades efter att Svenne Olsson deklarerade att han inte fortsätter som förbundskapten. Nu är det alltså klart, herrlandslagets nye förbundskapten kommer från Västerås och heter Michael Carlsson.

– Det har väl varit ett tag nu som jag har klurat på det och till slut så kändes det helt rätt. Jag kommer ha en jättebra ledarstab runt mig och när den blev klar kände jag bara ”nu kör vi”.

Många kan se förbundskaptensrollen som ett hedersuppdrag, varför valde du att tacka ja?
– Dels tycker jag att det är en kul uppgift, vi har två VM framför oss i Ryssland som väntar på oss med det första i Irkutsk om ett år. Det kändes som att det ska gå att kombinera landslaget och VSK, jag har bra hjälp i VSK av Ganebro (Johan, assisterande tränare) och övriga ledare samt en bra ledarstab i landslaget som gör det hanterbart att ha båda uppgifterna.

Hur kommer det bli rent krasst att samköra klubblag och landslag?
– Det stora jobbet görs på sommaren med all planering, det gäller att vara noggrann och planera och förbereda så mycket som möjligt. Jag vill alltid ge 100% med allt jag håller på med och jag kommer inte tulla på någonting.

De två kommande världsmästerskapen kommer att spelas efter ordinarie klubblagssäsong, alltså inte mitt under brinnande seriespel som de senaste åren. Något Carlsson ser som positivt.

– Det är också en aspekt som gjorde att jag tackar ja, att VM ligger efter säsongen. Det känns bra att kunna göra klart klubblagssäsongen och avsluta med ett VM, det tror jag känns bra för alla inblandade.

Något som alltid diskuteras kring landslaget är landslagsuttagningarna. Många i och kring Västerås har velat se fler VSK:are, frågan är om det kommer bli förändringar när Carlsson tar ut sin första landslagstrupp.

– Vi kommer att släppa en trupp om någon vecka inför ett läger i september, det kommer bli en mix av den förra truppen och lite nya spelare. Det är klart att det kommer bli förändringar, vi har många bra spelare i Sverige och de vi tycker passar ihop bäst rent spelmässigt efter det spel vi vill spela kommer vi gå på. Det är svårt att säga idag hur en VM-trupp kommer att se ut, jag hoppas att många tar stora kliv den här säsongen och att yngre spelare är med och krigar om platserna.

Hur kommer det bli att få vara förbundskapten över Sveriges, och i många fall världens, bästa bandyspelare?
– Det ska bli kul naturligtvis, att spela de här tuffa internationella matcherna och förhoppningsvis spela finaler och slåss om guld. Allra helst när man spelar VM i Ryssland, det är ett otroligt intresse och lapp på luckan när man spelar där. Det är en utmaning som kommer bli härlig.

Michael Carlsson har skrivit på ett tvåårsavtal som förbundskapten med det Svenska Bandyförbundet.

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer