Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

KLART: Olle Wiberg – ny förbundskapten för det svenska damlandslaget


Idag står det klart att Olle Wiberg tar över förbundskaptensrollen för det svenska damlandslaget i bandy. – Det är en ära att ens få frågan, det hade jag verkligen inte räknat med. Drömmen är alltid att få representera sitt land, säger Olle Wiberg.

När förfrågan kom från det svenska bandyförbundet blev Olle Wiberg överraskad.

– Det är en ära att ens få frågan, det hade jag verkligen inte räknat med. Drömmen är alltid att få representera sitt land och att som ledare få vara förbundskapten är stort. Det var en självklarhet att tacka ja och jag behövde inte jättelång betänketid.

Olle kommer att dubblera sitt tränarskap då han samtidigt som förbundskapten för damlandslaget även fortsätter vara huvudtränare för VSK Bandys damlag.

– Det kommer att vara väldigt utvecklande för mig som ledare att dels ha daglig kontakt för att kunna prestera och utveckla VSK Bandys damlag till framgång, och även att testa sina vingar under få och korta samlingar med landets absolut bästa spelare med ett huvudmål att ta hem ett VM-guld.

Hur ser du på att du har både ett klubblag och landslag på damsidan?
– Jag har en hatt när jag är på Rocklunda med VSK och sen har jag en förbundskaptenshatt när jag pratar med spelare utifrån landslaget, både spelare som är aktuella i VSK och från andra lag. Jag ser inga problem med det, jag har klarat att hålla isär roller i mitt jobb så jag ska kunna göra det här också.

Säsongen 2020/2021 spelas inget VM, året kommer gå till att ladda upp inför hemma-VM 2021/2022.

– Det är planerat med landskampshelger under säsongen som kommer, men allt hänger på hur länge Coronapandemin pågår. Det känns spännande att få bygga upp något och ladda för ett VM på hemmaplan 2022.

Nu är VSK Bandys bägge huvudtränare även förbundskaptener för det svenska dam- och herrlandslaget.

– Det är jättestort och föreningen ska känna stor stolthet över att ha båda förbundskaptenerna i föreningen. Det är ett tecken på att man gör rätt saker i utvecklingen av ledare och hur föreningen ser och vill att bandysporten ska spelas.

Vad kommer att ske närmast i din roll som förbundskapten?
– Jag är spänd av förväntan och har många idéer. Man vill vinna VM-guld när man är förbundskapten för ett svenskt bandylandslag och att få sätta ett spel med de absolut bästa spelarna som man handplockat kommer att vara fantastiskt.

Olle Wiberg är anställd som förbundskapten till och med säsongen 2021/2022. Hanna Dahlström förblir biträdande förbundskapten. Hur övriga organisationen kommer att se ut diskuteras i nuläget.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer