Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Landslag: Fyra VSK:are med i Carlssons första trupp


Landslagets första samling för säsongen sker i början av september när man samlas och beger sig till Ryssland och staden Krasnojarsk för att spela träningsmatcher mot det ryska storlaget Jenisej.

Sveriges nya förbundskapten Michael Carlsson har tillsammans med sina assisterande förbundskaptener Joakim Forslund, Mattias Rehnholm och Pär Gustafsson tagit ut 16 spelare till det första lägret. I truppen finner vi VSK:arna Henrik Kjellsson, Martin Landström samt nyförvärven Daniel Johansson och Jesper Jonsson.

Totalt kommer landslaget spela tre träningsmatcher mot Jenisej, med bland andra Christoffer Edlund och Patrik Sjöström i laget.

– Genom en inbjudan från Jenisej i Krasnojarsk har vi fått möjlighet att under försäsongen få komma till Ryssland för att under några dagar spela och träna, denna gång i den fantastiska arenan i Krasnojarsk. Vi får en fantastisk bra start på vår landslagssäsong och vårt bygge av ett slagkraftigt lag till VM vilket går i Irkutsk i månadsskiftet mars-april, säger Carlsson till svenskbandy.se.

Noterbart är att Edsbyns IF och Bollnäs GIF under samma period befinner sig i Chabarovsk där de kommer att spela en turnering mot SKA Neftyanik och Baikal Energy.

Herrlandslagets trupp

Målvakter:
Viktor Birgersson, Åby/Tjureda IF
Henrik Kjellsson, Västerås SK

Utespelare:
Daniel Berlin, Sandvikens AIK
Linus Pettersson, Sandvikens AIK
Erik Säfström, Sandvikens AIK
Pontus Vilén, Vetlanda BK
Ludvig Johansson, Villa Lidköping BK
Martin Karlsson, Villa Lidköping BK
Joel Broberg, Villa Lidköping BK
Rasmus Forslund, Sandvikens AIK
Martin Landström, Västerås SK
Daniel Johansson, Västerås SK
Adam Gilljam, Hammarby IF
David Pizzoni Elfving, Hammarby IF
Jesper Jonsson, Västerås SK
Albin Airisniemi, Sandvikens AIK

 

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Erik Jonsson, Bandyförbundet


[fb_like]

Kommentera

kommentarer