Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Martin Landström tilldelas elitidrottsstipendium


VSK Bandys utlånade rysslandsproffs Martin Landström tilldelas Riksidrottförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2020-2021. – Jätteroligt att bli tilldelad det här stipendiet såklart, det ger ju en extra motivation till studierna, säger Martin Landström, som läser ekonomprogrammet på Mälardalens Högskola.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 60 stipendium på 50 000 kronor vardera.

– Vår förhoppning är att elitidrottsstipendiet ska stötta de aktiva, så att de orkar att utvecklas in i den förhoppningsvis ljusare framtiden. Karriärerna för både studier och idrott är längre nu än tidigare. Något som är positivt, då många av de bästa satsar och presterar på topp i många år, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd, Riksidrottsförbundet.

Utöver det ekonomiska stöd på 50 000 kronor vardera som stipendiet medför erbjuds även de aktiva stöd från avdelningen Elitidrottstöd på Riksidrottsförbundet inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin. Både det ekonomiska och det operativa stödet är ofta avgörande för elitidrottarens utveckling och prestation.

2020–2021 delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut sammanlagt 60 stipendier till aktiva idrottare.

– Att kombinera en elitsatsning med studier kräver både ett enormt engagemang och mycket vilja. Svenska Spel är idrottens största supporter och vi är glada över att kunna hjälpa stipendiaterna att förverkliga sina drömmar, både i och utanför klassrummet, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel.

Fakta Elitidrottstipendium 2020-2021
• Antal sökande var 394 idrottare.
• De sökande var från 50 olika specialidrottsförbund.
• Av de 394 sökande var 183 män (46 procent) och 211 kvinnor (54 procent).

Beslut 2020-2021
• 60 stipendium à 50 000 kronor.
• Stipendiater från 35 olika specialidrottsförbund.
• 38 stipendiater är kvinnor (63 procent) och 22 är män (37 procent).
• Alla 60 stipendiater håller landslagsnivå i sin idrott, ett flertal har medverkat på EM, VM eller OS (junior/senior) och ett antal har tagit medalj på internationella mästerskap.

Här är hela listan på elitidrottsstipendiaterna 2020–2021

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer