Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Melker Westman tar plats i herrtruppen | ”Längtat efter den här chansen”


Med VSK Bandy som moderklubb går nu en dröm gått i uppfyllelse när Melker Westman tar en plats i herrtruppen. – Drömmen har alltid varit att få spela i herrlaget, jag känner mig tacksam att jag får chansen, säger Melker Westman.

Redan i vintras fick VSK:arna bekanta sig med ett nytt ansikte då Melker Westman stundtals tränade med herrlaget och dessutom spelade tre matcher. Debuten? Bortamatchen mot Sandvikens AIK i början av januari.

– Jag kom upp mitt under säsongen och tränade i nån vecka, sen blev det lite sjukdom i laget och jag fick debutera borta mot Sandvikens AIK. Under matchen klev Robin Andersson av på grund av sjukdom, så då fick jag spela ganska mycket för att vara första matchen.

Minns du något speciellt från debuten?
– Haha… Jag minns att jag blev ganska bortgjord av Erik Säfström på mittplan. Jag hade gjort några bra byten och kommit in i matchen bra och tänkte att jag skulle sno bollen av honom, men det gick sådär.

In i hetluften direkt med andra ord. Det blev ytterligare två matcher i Elitserien med VSK Bandy där Melker i övrigt matchades i Juniorelitserien med P19-laget och i TB Västerås.

– Början på säsongen skiljde sig ganska mycket mot slutet på säsongen. I början var jag inte med i herrlaget alls även fast jag hade hoppats komma med redan då, så jag fick kämpa på med juniorlaget och med TB Västerås. Jag kände att det gick bra från början och hoppades få chansen under säsongen.

Till slut kom så chansen och träningsdosen med VSK Bandys herrlag ökade allteftersom. Till nästa säsong ingår Melker Westman i herrtruppen, en dröm som gått i uppfyllelse.

– Jag har längtat efter den här chansen sen jag var liten och började spela bandy. Drömmen har alltid varit att få spela i herrlaget, jag känner mig tacksam att jag får chansen. Jag har känt att jag växt mycket när jag fått träna med laget eftersom det är en utvecklande miljö att vara i.

Från läktarplats har Melker följt VSK noga. Dels som väldigt ung när pappa Andreas Westman ledde laget tillsammans med Stefan ”Lillis” Jonsson, men än mer intensivt på senare år.

– Många av lirarna, ”Mange” (Joneby) och ”Hompa” (Holmberg), har man ju kollat på från läktaren och hoppats att det skulle vara en själv en dag. Och så blir det ju nu. Det är bara roligt än så länge, det blir nog mer nervöst när vi ska börja spela matcher igen.

Försäsongen pågår för fullt mitt i Coronapandemin. Mestadels tränar spelarna på egen hand, men varje tisdag träffas man på Rocklunda för veckans gemensamma träningspass.

– Det går bra. När vi kör gemensamt så är det mest löpning och där känner jag att jag hänger på bra. Sen har vi individuella program och där fokuserar jag på styrka.

Vad för typ av bandyspelare är du?
– Ja du… Jag är som bäst när jag har bollen på bladet. Jag är mittfältare och har alltid varit det, jag har bra klubbteknik och letar ofta passningar. Jag föredrar att göra assist än mål.

Melker är VSK:are sedan barnsben, och det märks i sättet han pratar om klubben.

– Det väcks något extra i mig när VSK-tröjan dras på, då kämpar jag lite mer. Jag spelar för klubbmärket på bröstet.

FAKTA
Namn: Melker Westman
Född: 21 april 2001
Moderklubb: VSK Bandy
Position: Mittfältare

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer