Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Ny säsong för mästarlaget | ”Stor respekt för motståndarna”


Damlaget kliver in i säsongen 2020/2021 som regerande mästare i alla tävlingar som går att ställa upp i. Strax efter lunch på lördagen drar årets tävlingssäsong igång när Mölndal BK väntar i Svenska Cupens första gruppspelsmatch. – Även om vi inte har satt hela målsättningen än så spelar vi för att vinna, säger Olle Wiberg inför matchen.

Läget i laget
Matilda Plan
, Malin Hedfors och Anna Fosselius har lämnat laget och Tova Grönoset har kommit in. Till stora delar är det alltså samma lag som Olle Wiberg och Hans Hedin basar över.

– Vi hade en bred trupp förra säsongen och vi har medvetet valt att ta in spets, låta våra spelare ta större kliv och ge möjligheten för egna produkter att ta chansen från vårat utvecklingslag och F17.

Damlaget har varit på is i fyra veckor när försäsongens första match väntar, och det blir tävlingsmatch direkt.

– Skönt att komma igång med matchandet, tvåmålsspel på träningar är bra men det blir inte den där riktiga matchkänslan. Vi gillar att tävla och även om vi inte har satt hela målsättningen än så spelar vi för att vinna. Vi är duktiga och har ett bra lag vilket spelarna har visat på träningarna.

Motståndarkollen
Mölndal BK
tog sig upp till Elitserien via kval i slutet på förra säsongen. Man vann Allsvenskan Södra med 22 poäng på 14 matcher, och slog sedan ut Söråkers IF efter 4-0 på hemmaplan och 1-1 på bortaplan. Mölndal BK kommer att spela i Elitserien på damsidan för första gången.

– De har faktiskt en högre medelålder än många andra lag som tar steget upp till Elitserien, vilket är positivt. De kommer vara lite mer rutinerade i sammanhanget även om de inte har spelat i Elitserien tidigare. Jag tror att vi kommer möta ett lag som spelar tufft och hårt utefter sina förutsättningar, det måste vi möta dem i. Jag har sett lite filmklipp på laget, bättre koll än så har jag inte. Men som vanligt lägger vi 99% av fokuset på vår insats, med en stor respekt för motståndarna.

Skadeläget
Linda Lohiniva
krockade på en träning tidigare i veckan ut står över matchen med en mjukdelsskada. Mathilda Eklund och Emilia Aldengård står över matchen på grund av sjukdom.

Stängd arena
Matchen spelas i en stängd arena vilket gör att supportrar till de båda lagen tyvärr inte kommer att kunna se matchen. Vi hänvisar till våra sociala medier för att följa matchen.

SVENSKA CUPEN | GRUPPSPEL
VSK Bandy Dam – Mölndal BK
Lördag 12/9 13.00
ABB Arena Syd

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer