Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Nyhetsbrev till medlemmar – valda utdrag


Nedanför ser ni valda utdrag ur VSK Bandys nyhetsbrev som skickas ut till medlemmar. Vill du ta del av nyhetsbreven i sin helhet i framtiden? Klicka här för att läsa mer om hur du blir medlem!

Efter en uppskjuten premiärhelg närmar sig nu bandypremiärerna, i en väldigt speciell tid för oss alla. Vi saknar er på läktaren och vi längtar efter den dag vi äntligen får ses igen.

Årets säsong kommer att präglas av åtgärder kopplade till covid-19. Vi kommer att behöva vara flexibla och fortsätta ha koll på Folkhälsomyndighetens och Region Västmanlands rekommendationer och restriktioner för att snabbt kunna ställa om, när vi når ett sånt läge.

I nuläget har vi i styrelsen beslutat att inte ta in publik på obestämd tid. Anledningen till att vi valt att säga obestämd tid är för att det är så pass osäkert hur utvecklingen kommer att se ut den närmsta tiden.

Innan de senaste restriktionerna kom så jobbade vi fram olika möjligheter att se bandy. Vi har klart med Polisen samt brandskydd kring hur vi behöver avgränsa arenan den dag vi beslutar att släppa in besökare. Vi har även klart med flera restaurangdelar tillsammans med Rocklunda Restaurang & Konferens i arenan för att ytterligare kunna få in folk. Men där är vi inte idag, och om vi kommer dit så kommer vi informera via hemsidan hur man går tillväga.

Gisela Stockhaus, Ordförande VSK Bandy

 

Som alla förstår har vår ekonomi varit extremt ansträngd detta år. Precis som för de flesta idrottsföreningar.

Vi startade verksamhetsåret med ett negativt eget kapital om 1,4 mkr, något som även i normala tider kräver extraordinära insatser för att rätta till. Vi söker och erhåller givetvis de olika stöd som stat och kommun erbjuder som kompensation, men det räcker inte på långa vägar. Vi har all personal som går att permittera, såväl spelare, tränare som kanslipersonal, permitterade till 60%.

När det gäller stödpengar så tvingas vi tyvärr vänta länge på pengarna, vilket gör att likviditeten hela tiden är ytterst ansträngd. Tack vare förskottsbetalningar från bl.a. Västerås Stad håller vi fortfarande näsan ovanför vattenytan. Det är en stor utmaning vi har framför oss för att få klubben i ekonomisk balans igen, men vi som jobbar dagligen med detta drivs av stor framtidstro och samhörighet, d.v.s. det som alltid präglar VSK Bandy.

Vi känner stor tacksamhet till alla lojala samarbetsparters och privatpersoner som fortsätter att stötta oss i dessa kärva tider. När vi nu inte kan visa upp våra fantastiska representationslag för er, vädjar vi om fortsatt support i form av ”Grönvit till 1000”, fiktiva biljetter och annat som erbjuds via hemsida och sociala medier. Dessutom kan ni teckna grundseriekortet på Sportbladet Play, då kan ni följa oss och samtidigt ger det ett stöd till föreningen.

Ni ska veta att varje krona behövs. Tillsammans!

Vi har flera partners som valt att fortsätta stötta Schysst Framtid och några helt nya. Däribland ABAX, Handelsbanken Västerås, Eklunds Glas och Handelsbanken Kolbäck som valt att fokusera sitt partnerskap mot Schysst Framtid.

Det är viktigare än någonsin att diskutera mobbning och psykisk ohälsa. Genom Schysst Framtid kommer Stefan ”Lillis” Jonsson ut till skolor och sjätteklassare för att diskutera just det här.

– När skolorna startade efter sommaren så var de första signalerna att vi inte alls fick besöka skolorna, det vände efter att vi påpekade att vi kunde ses som lärarvikarie för att diskutera de här tuffa och viktiga frågorna. Vi har besökt flera klasser både i Västerås och Hallstahammar och precis som vanligt har det blivit intressanta diskussioner. Vi försöker ju göra allt för att motarbeta mobbning, utanförskap och psykisk ohälsa. Mellan våra besök ger vi dessutom lärarna verktyg att använda tills vi ses nästa gång, ett exempel är att vi sätter upp gemensamma regler för hur klimatet ska vara i klassen. Som situationen är just nu i omvärlden så blir detta viktigare och viktigare. Vi för även en dialog med Västerås Stad och skolorna kontinuerligt om covid-19-läget, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.

 

Vill du ta del av nyhetsbreven i sin helhet i framtiden? Klicka här för att läsa mer om hur du blir medlem!

Är du medlem men inte fått nyhetsbrevet? Kontakta dan.persson@vskbandy.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer