Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

P15: Finlands sak är vår


I syfte att säkra framtida högtidsstunder i Västerås, med finska storstjärnor på isen, beslutade sig VSK:s P15 att ta en bortamatch mot Botnia (Helsingfors) i Stockholmsserien. Vi måste helt enkelt stötta våra finska vänner så de fortsätter välja klubba med böj!

I sedvanlig ordning var vi förstärkta med tre superkillar, och deras hejaklackar, från P14 och P13. Vilket äventyr det blev. Utresa fredag eftermiddag med hyrbussar till Viking Line-färjan. Efter sedvanlig debatt om vems GPS som visade mest rätt, landade vi till slut på bildäck och fann våra hytter under vattenlinjen. Flertalet spelare hamnade genast i chocktillstånd.. Ingen WiFi under vattnet. Hur ska detta tacklas? Well, vi får väl helt enkelt hänga med varandra och upptäcka fartygets alla mysterier. Härlig middag, med efterföljande stordåd av ett antal spelare, och Hans Holm, på karaokepartyt – lyfte laget till nya höjder. När alla under Hans ledning sjunger ”In med bollen i mål”, förstår vi att morgondagens match redan är vunnen. För att förbereda oss för den dramatiska tidsomställningen, så blev det tidig säng, och ledardiskussioner kring vilken GPS som skulle fungera bäst i Finland.

Upp med tuppen, frukostbuffé, och ilastning i bilar. När bogvisiret föll mot finsk mark, var vi först ut på kaj och 20 minuter senare framme på Botnias hemmais. Supertrevligt mottagande från Botnias ledare och ett stort omklädningsrum med egen bastu.. och sen fick vi se isen.. Nordens största! 250 meter lång. Vi blev lite oroliga att konditionen skulle tryta, tills de berättade att de alltid flyttar in målen – puh…
Uppvärmning på is och utanför, sedan var det dags. Lagkapten för dagen blev William. Den ende i laget som skulle kunna tala domarna till rätta på finska. Han skötte det med äran! Matchen var jämn och i paus leder vi med 1-0, och känner att i andra halvlek så kommer vi köra över dem. Vi hade dock missbedömt den hjälp vi fått av medvinden. Så det blev 35 minuters slit i försvaret och till slut åkte vi på ett kvitteringsmål i baken – slutresultat 1-1 och lagom glada spelare i båda lagen. Eftersom vi inte litade på våra GPS, så blev det full fart mot färjan igen. Ingen bastu tilläts, men vi hann få lunch som Botnias föräldrar ordnat. Vi insåg även på vägen mot färjan att det finns något som heter vägskyltar, såväl i Sverige som Finland. Om man följde de som hade en båt på sig, så kom man faktiskt fram till färjan i tid, och sedan hela vägen hem till Västerås. Fartygsresan hem fokuserades på inköp av tjärtabletter, finsk lakrits och annat godis från taxfree samt grupphäng. Karaoken var full, så det slutade med tidig säng, och ankomst till ett soligt Stockholm och någon timme senare Västerås.

Glada, och nöjda spelare och ledare möttes upp av föräldrar och släkt vid ABB. Helgens sista kramar delades ut och vi är nog alla överens om att laget och vänskapsbanden stärkts ytterligare av detta gemensamma äventyr. Vi ledare vill tacka alla föräldrar för vi fått förmånen att spendera tid med era fantastiska barn. De har skött sig fantastiskt och representerat de grön-vita färgerna på bästa sätt.

Ledarna P15


[fb_like]

Kommentera

kommentarer