Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

P16: Förändringens tid | ”Vi vill äga och spela mycket boll”


Denna säsong går de tidigare lagen P05 och P06 ihop och skall för första gången bli ett sammansatt åldersöverskridande lag – VSK P16.

Så här långt ser det ganska bra ut. Under en gemensam barmarkssäsong som startade 16 april har flertalet spelare deltagit kontinuerligt – 3 pass i veckan. Vi har, glädjande nog, ett antal spelare som fortfarande dubbelidrottar och de kommer ansluta laget när dessa säsonger avslutas. Totala truppen ser ut att bli 32 spelare, vilket är fantastiskt roligt. Laget kommer deltaga i såväl 16A som 16B, båda i distrikt mellan. Vidare kommer vi ställa upp med ett lag i P15 Stockholm Cup (som spelas som serie över säsongen). Utöver detta för vi även diskussioner med Tillberga om att låna ut spelare till ett gemensamt lag i P16B. Anledningen till detta är att deras trupp är tunn. Vi ser positivt på ett sådant samarbete, då VSK och Tillberga kommer slås samman när spelarna hamnar i P17.

Vi har beslutat att delta i två cuper under året. P15 åker till Lilla Allsvenskan i Falun i slutet av november för att försvara de grön-vita färgerna och samma helg spelar P16 en cup i Selånger (Sundsvall).

Sammanslagningen har också gjort att vi blivit starkare på ledar- och materialsidan. Det finns många resurser kring laget. Då vi tidigare arbetat lite olika i respektive lag, så är även det en inkörningssträcka innan allt sätter sig. Grundtanken är att ledare från P05 tar huvudansvar för matchcoachning i P16A och ledare från P06 tar ansvar för P16B samt Stockholm Cup, vilket följer det arbetssätt som varit i några år inom klubben.

När det gäller det spelmässiga lägger vi mycket fokus på att få så många som möjligt delaktiga i spelet. Det innebär att vi vill äga och spela mycket boll inom laget. Vi försöker även jobba hårt på att hitta en defensiv där vi vill styra motståndarna ut mot kanterna och när tillfälle ges, bryta högt och snabbt ställa om till anfall. Av de tre träningsmatcher vi spelat hittills, kan man konstatera att det finns en hel del kvar att jobba på…

Vår grundsyn som ledare är att vi vill utveckla laget och respektive spelare. Ambitionen är att spelarna skall ha roligt och utvecklas så att de ska vilja fortsätta spela bandy så länge som möjligt – ”…så många som möjligt, så länge som möjligt och på sikt så bra som möjligt…”.

Nu ska vi under oktober först och främst fortsätta träna på spelet vi vill spela; delaktighet, passningar, uppspel, styrning, snabbhet på skridskor, skott i vinkel samt dribbling…. Två till tre träningsmatcher återstår också, så vi är redo när seriematcherna börjar på allvar i november.

 

Hälsar

Nicklas Nilsson och övriga ledare i VSK P16


[fb_like]

Kommentera

kommentarer