Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

P19 tog hem TIC | ”Alltid kul att vinna”


Under helgen spelades Tillberga Invitational Cup i ABB Arena Syd för P19. Västerås Bandy P19 gick hela vägen och tog hem cupen. – Det blev grädden på moset, säger lagkapten Ludvig Kihlström om att laget höll nollan i finalen.

Säsongens första tävlingsmatcher för P19 väntade under helgen. TIC spelades i ABB Arena Syd och det hopsatta P19-laget bestående av VSK– och TB Västeråsspelare leds den här säsongen av Jonas Thunberg och Stefan ”Lillis” Jonsson.

P19 vann alla tre gruppspelsmatcher där man först besegrade IK Sirius med 9-3, det följdes upp med 6-2 över Nässjö IF och slutligen 7-1 över Falu BS.

– Första matchen flyter det på offensivt och defensiven löser sig självt, vi äger hela matchen och vinner. Andra matchen så gör vi en gedigen insats defensivt där alla jobbar över hela banan. Tredje matchen är en blandning av de två tidigare, vi fortsatte spela bra och alla i laget gör en bra insats, säger Ludvig Kihlström.


Lagkapten Ludvig Kihlström

De tre gruppspelssegrarna gjorde att P19 tog hem gruppsegern och ställdes mot tvåan Nässjö IF i final. Där blev det 3-0 och P19 tog hem hela TIC.

– I finalen behövde vi ha lite mer tålamod, vi hade ju mött Nässjö innan och visste hur de ville spela. Vi gick in med en ödmjuk inställning och ville spela vår bästa bandy. Det står 0-0 i halvtid och då pratar vi om att ha tålamod och att spika igen bakåt, så det kändes extra skönt att hålla nollan i finalen. Det blev grädden på moset.

– Det är alltid kul att vinna såklart, vi tar hem cupen genom att vinna fyra raka matcher. Insatsen är nästan roligare än själva cupvinsten, vi genomför cupen på ett bra sätt vilket gör det ännu roligare.

Hur går tankarna mot säsongen efter en seger i TIC?
– Om vi fortsätter spela såhär så kan vi gå långt, det är jag säker på. Vi har fått ett annat samspel i laget och det kändes mycket bättre den här helgen än tidigare och det bådar gott inför säsongen. Vi ska finslipa ännu mer sen är vi redo för seriestart.

Även tränare Stefan ”Lillis” Jonsson är nöjd över lagets prestation under helgen.

– Vi spelar otroligt bra hela helgen. Vi var jäkligt bra defensivt, hela laget, och har snurrat runt på alla tillgängliga spelare. Vi bygger ett nytt spel och börjar hitta varandra offensivt, sett till defensiven så måste vi ha varit jobbiga att möta för motståndarna. Fyra riktigt bra matcher.

Intern poängliga TIC
1. Edvin Porswald (6 mål + 1 assist)
2. Ludvig Kihlström (4+0)
3. Oscar Hallgren (2+1)
4. Axel Erkers (2+1)
5. Oskar Alfredsson (1+2)
6. Figge Nilsson (0+3)

Truppen
#1 Liam Burberry Gahm (mv)
#2 Casper Aldernäs
#4 Anton Eriksson
#5 Mathias Henriksson
#6 Oskar Alfredsson
#7 Tobias Neljestam
#8 Kalle Nogelius
#9 Edvin Porswald
#10 Filip Andersson
#11 Figge Nilsson
#17 Axel Erkers
#19 Filip Bertilsson
#21 Simon Bergwall
#29 Ludvig Kihlström (K)
#33 Axel Borg (mv)
#39 Adam Söderlund
#45 David Svensson
#54 Kasper Sandgren
#73 Lucas Åkerholm
#88 Oscar Hallgren
#99 Max Strang

 

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Peter Wingård


[fb_like]

Kommentera

kommentarer