Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

”Redan beviljats coronarelaterade stöd för kvartal 4” | VSK Bandy beviljas inte RF-stöd för kvartal 4


VSK Bandy beviljas inte det kompensationsstöd för oktober-december 2020 (kvartal 4, 2020) från RF. Det VSK Bandy kunde söka, och sökte för, var CCM Cup.

– Allt kring kompensationsstöden är inte så lätt att förstå eller förklara, vi har försökt i bästa mån förklara i text här nedanför. Vill poängtera att vi söker alla bidrag som finnas att söka. Att vi inte beviljas stöd för kvartal 4 från RF beror på att vi redan fått ett coronarelaterat bidrag under samma period som ska redovisas och som visade sig täcka just det intäktsbortfallet, säger VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus.

Det finns olika nivåer när man söker för kompensationsstöden. VSK Bandy, tillsammans med övriga elitserieklubbar, skickade in en ansökan som gällde elitverksamheten för kvartal 3 och 4 via vårt specialförbund. Den ansökan innehöll bland annat intäktsbortfall för publik. Den ansökan beviljades av RF och alla elitserieklubbar fick en del av summan man sökte.

Utöver detta har VSK Bandy rätt att söka kompensationsstöd för saker som inte gäller elitverksamheten. För kvartal 3 sökte VSK Bandy bland annat för intäktsbortfall gällande loppis, och beviljades kompensationsstöd på 122 000kr.

För kvartal 4 sökte VSK Bandy för intäktsbortfall gällande CCM Cup. Den ansökan avslogs då VSK Bandy redan fått ett corona relaterat som täckte det intäktsbortfallet.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer