Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Seriefinal i Svenska Cupens gruppspel | ”Uppåtgående trend spelmässigt”


Det är dags för säsongens första riktiga test för damlaget när Svenska Cupens andra gruppspelsomgång ska spelas, mot storsatsande Villa Lidköping. – Vi är ödmjuka inför uppgiften och åker ner till deras hemmaplan för att göra en bra match, säger Olle Wiberg inför matchen.

Läget i laget
De senaste veckorna har kantats av sjukdomar i laget vilket gjort att man inte har kunnat träna med full styrka.

– Det är bara att acceptera det läge vi har med Covid-19 och de som har känt sig hängiga och sjuka har fått stanna hemma och vila. Nu är alla tillbaka i träning och vi hade ett bra pass igår (fredag).

Vad gäller för er imorgon?
– Det är tidigt på säsongen och varken vi eller Villa är i toppform inför matchen imorgon. Vi går alltid ut med inställningen att vi vill vinna matcher, samtidigt såhär tidigt på säsongen så vill vi göra bra saker och ha en uppåtgående trend spelmässigt.

Motståndarkollen
Två veckor har gått sedan den första gruppspelsmatchen, då blev det en klar seger med 10-0 mot Elitserienykomlingen Mölndal BK. Nu väntar betydligt tuffare motstånd i Villa Lidköping.

– Vi vet att vi kommer möta ett jättebra bandylag som har stärkt truppen och som siktar mot guld. Vi är ödmjuka inför uppgiften och åker ner till deras hemmaplan för att göra en bra match, så får vi se vart det tar vägen.

Villa Lidköping vann sin första gruppspelsmatch när KS Bandy besegrades med 14-1.

Hur är det att få spela tävlingsmatcher såhär tidigt?
– Det är kul att det är igång och matcherna kommer löpande så att vi får spela mer frekvent framöver, hittills har vi bara spelat en match på sex träningsveckor. Att få spela match gör att vi får in mer energi i laget och vi kan videoanalysera och plocka fram vissa delar i vårt spel som vi vill jobba med.

Skadeläget
Hela truppen är skadefri. Emilia Aldengård är tillbaka i träning efter att ha suttit i karantän i några veckor men kommer inte till spel på söndagen. Ingebjörg Kvaal-Knutsen har flugit hem till Norge på grund av familjeskäl och är borta några veckor.

Livesändning
Matchen kommer att livesändas helt fritt på Villa Lidköpings YouTube-kanal, klicka här för att komma till sändningen >>>

S V E N S K A  C U P E N | Gruppspel
Villa Lidköping – VSK Bandy
Söndag 27/9 13.30
Sparbanken Lidköping Arena

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer