Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

”Skönt att kunna bidra” | Melker Westman om sitt första elitseriemål


Bakom söndagens målkavalkad mot IK Tellus finns flera fina siffror. Fyra tvåmålsskyttar, totalt sex olika målskyttar och framförallt: ett historiskt första elitseriemål. – Skönt att få sätta dit första målet väldigt tidigt på säsongen, så man har det avklarat, säger en ödmjuk Melker Westman.

Melker Westman flyttades upp till herrlaget förra säsongen. Debuten blev en tuff bortamatch mot Sandvikens AIK i början av januari 2020. Därefter blev det ytterligare två matcher innan Grönvitt packade ihop väskorna säsongen 2019/2020.

Vi hoppar fram till elitseriepremiären 2020/2021 och Melker Westman har en fast plats i herrtruppen. Och mot IK Tellus kom även första målet.

– Skönt att få sätta dit första målet väldigt tidigt på säsongen, så man har det avklarat. Det är skönt att kunna bidra, jag spelar offensivt precis bakom forwards och ska vara med där framme.

Det blev två relativt lätta poäng för VSK i Gubbängens Bandyhall. IK Tellus hade inte mycket att sätta emot.

– Vi gör en okej första halvlek, det kändes att det var ett tag sen vi spelade match sist. I andra blåste vi på och visade att vi är ett par nivåer över Tellus. En bra första match och skönt att vi gör många mål.

Vad avgör matchen idag?
– Vi är väldigt mycket bättre. De har en del halvlägen och några hörnor men annars tycker jag egentligen inte att de är nära att göra mål. Vi har en bra defensiv och de gör mål på ett långskott och en hörna, så defensivt håller vi ihop det bra. Offensivt så är alla delaktiga, vi har många som gör mål och som spelar fram.

Ny match redan på tisdag, hemma mot Broberg/Söderhamn. Hur går tankarna inför den matchen?
– Vi är inne i ett bra flow och har bra träningsveckor bakom oss. Vi tar med oss den här matchen där vi gör det som förväntas av oss. Vi har lite sjukdomar och skador just nu, så vi får se hur det blir på tisdag. Oavsett så går vi in till matchen med en bra känsla och går för seger.

Se Melker Westmans första elitseriemål och alla andra mål och höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer