Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Starta säsongen med målvaktscamp i Västerås


Helgen 7-9 augusti anordnas Sveriges första riktiga målvaktscamp i Västerås. Alla målvakter födda 2008 upp till och med seniorer, på båda flick- och pojksidan, är välkomna att anmäla sig till lägret. – Fokusera på målvaktsspelet och målvaktsträningen för att försöka bygga en större och bättre kultur kring den, säger grundaren Hans Hedin.

VSK Bandy har en stark tradition av världsmålvakter på både dam- och herrsidan. Allt från Anders ”Änsen” Carlsson, Andreas Bergwall till Daniel Kjörling och Sara Carlström.

– Bra målvakter dyker alltid upp här och där, men gör man något systematiskt och kör målvaktscamp minst en gång per år så kommer det göra att målvaktsspelet får ett större intresse och det kan i sin tur leda till att fler vill vara målvakter.

Varför vill VSK anordna en målvaktscamp?
– Dels så är det på tiden, många andra sporter har haft målvaktscamper sedan länge och bandyn har aldrig haft en riktig målvaktscamp. Vi vill vara först med att starta upp det här och fokusera på målvaktsspelet och målvaktsträningen för att försöka bygga en större och bättre kultur kring den.

Västerås Målvaktscamp är till för alla födda 2008 till och med seniorer, vilket gör att det kan bli en stor blandning ute på isen.

– Man kommer att kunna göra rätt mycket samma grejer, fast med olika intensitet och hårdhet på skott. Principerna är desamma och det är en fantastisk möjlighet för de yngre målvakterna att få se hur elitseriemålvakterna jobbar, men även elitseriemålvakterna behöver drilla samma saker.

Alla deltagare samlas vid lunchtid på fredagen och sedan blir det fyra-fem ispass samt fysträning och teori. Alla ispass är på 90 minuter.

– Vi kommer att ha åtta målburar ute på isen med upp till tre målvakter per mål. Vi kommer att ha utespelare från VSK Bandys herrlag och P19 som kommer att skjuta vilket gör att vi ledare kan instruera och ge feedback under övningarnas gång.

Vad kommer ni att göra ute på isen?
– Det kommer att vara olika teman. Det ska inte vara hattigt utan det ska vara nördigt och noggrant med fokus på detaljerna. Om ett tema är skridskoparader så kommer vi att jobba hårt för att sätta den delen rätt.

Herrlagets målvakter Henrik Kjellsson och Benjamin Pizzoni Elfving är redan klara för målvaktscampen och Hans Hedin hoppas att fler sluter upp. Dessutom kommer ett flertal kunniga ledare finnas ute på isen. Andreas Bergwall, Fredrik ”Linkan” Lindkvist, Timo Oksanen och gästtränare Patrik Sjöström.

– ”Linkan” är en erkänt duktig målvaktstränare som har jobbat med många duktiga målvakter i Sirius. Andreas Bergwall och Timo Oksanen är två namn vi jobbar på att få till i ledartruppen. Patrik Sjöström kommer att vara gästtränare, han är målvaktstränare för VIK Hockey och har fostrat NHL- och KHL-målvakter och jobbar dagligen med målvakterna i VIK, säger Hans Hedin och fortsätter:

– Dagens målvakter i bandyn jobbar med hockeymålvaktsskydd, då är det superbra att vi lär oss arbeta med dem på det sättet de är byggda för. Det gör vi redan idag i VSK, och att sprida den kunskapen och den kunskap som Patrik besitter är fantastiskt givande.

Utöver fysträning och ispass kommer målvakterna också att ha teori.

– Under teorin kommer vi att titta på film och diskutera tankar och principer. Där blir det för min del att teoretiskt förklara varför jag tycker att man ska spela på ett visst sätt. Det är jätteviktigt att man förstår det för att sedan kunna gå ut på isen och försöka spela det spelet och göra den typ av räddningar jag tycker att man ska göra.

Västerås Målvaktscamp kostar 1500kr och pågår 7-9 augusti 2020 i ABB Arena Syd. Läs mer och boka din/ditt barns plats här >>>

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer