Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

Supporterinitiativet #målpengen är igång – nu utmanar han alla supportar


Några dagar innan seriepremiärerna la supportern Johan Neidenmark ut en utmaning i sina sociala medier. För varje mål VSK Bandys dam- och herrlag gör under säsongen skänker han 10kr. När premiärhelgen summeras blev det 28 VSK-mål, och därmed 280kr till föreningen. – Det här sättet gör att det blir lite roligare och alla kan bidra på sin egen nivå, säger initiativtagaren Johan Neidenmark.

Det hela började med att Johan Neidenmark såg att supportrar till andra bandyföreningar la upp liknande initiativ. Då väcktes en tanke som snabbt blev till verklighet.

– Jag går ju inte på matcherna i vinter av förståeliga skäl, vilket gör att jag inte spenderar pengar på säsongskort, i kiosken eller på Hyllan. Det här är pengar jag troligtvis hade spenderat på VSK ändå, och jag hoppas kunna inspirerar fler att göra likadant.

Neidenmark har varit engagerad i VSK Bandy i 15 år som bland annat ledare, numera har han inga spelande barn kvar i klubben men han är fortfarande en stor supporter. Och ni som gått på hemmamatcher de senaste säsongerna har hört hans röst, då han ibland sitter i speakerbåset.

– Stoppar jag in 4000kr idag så är det mycket pengar, sprider man ut det över hela säsongen på det här sättet så drabbar inte det min ekonomi på samma sätt. Det är jättekul att folk köper fiktiva biljetter och det uppmanar jag folk till att göra, jag själv ser det här sättet som lite roligare och det blir ju en tävling mellan mig och spelarna.

Han hoppas kunna inspirera spelarna till att göra fler mål.

– Jag själv kommer inte göra något jätteskillnad till föreningen, men om fler hakar på så blir det en snöbollseffekt. Jag vill att spelarna ska tänka det som ”gör vi ett till mål så betalar det av matlådorna för nästa bortamatch”. Och vill spelarna försöka göra mig pank under vintern så blir jag bara glad, det betyder att VSK gör en himla massa mål.

Det är inte bara VSK Bandys dam- och herrlag som Neidenmark stöttar den här säsongen, målpengen gäller även för TB Västerås.

– Det är de här tre lagen som spelar just nu. Intresset för bandyn behöver komma upp ordentligt igen och kan jag vara med och bidra med något så gör jag gärna det. Efter varje match publicerar jag publikt i mina kanaler och jag har sett att flera redan har hoppat på tåget. Vi har föreningar i ekonomiska trångmål med tanke på situationen som är och det är mycket pengar som försvinner när man inte får ta in publik.

Efter varje match swishar Johan Neidenmark in summan till VSK Bandys swishnummer 123 269 4545, samma swishnummer som kampanjen #stöttafrånsoffan har. Antar du Johan Neidenmarks utmaning? Du väljer själv vilken summa du vill swisha för varje VSK-mål.

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer