Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

SVENSK ELITBANDY + ELITSERIEN DAM = SANT


Under fredagen samlades alla elitföreningar för årsmöte i Föreningen Svensk Elitbandy, FSE. Där beslutades att Elitserien Dam framöver kommer att ingå i FSE. – Det känns fantastiskt att vi kan ha jämlikhet på såhär hög nivå, säger Gisela Stockhaus.

På plats för att representera VSK Bandy var ordförande Gisela Stockhaus och styrelseledamot Leif Olsson.

Vad betyder det att Elitserien Dam numera ingår i FSE?
– Det känns fantastiskt att vi kan ha jämlikhet på såhär hög nivå. Det betyder en enad organisation för hela elitbandyn, oavsett dam eller herr. Det ger förutsättningar för både dam och herr att marknadsföra sig på samma sätt och ihop kommer vi att lyfta statusen på vår idrott, säger Gisela Stockhaus.

Svensk Elitbandy är en intresseförening för klubbarna som spelar i Elitserien och har som främsta uppgift att företräda aktuella elitserieklubbar i olika typer av frågor. De senaste åren har man fokuserat på att lyfta och förena Elitserien för herrar.

– Det har varit och är ett otroligt bra forum att diskutera bandyn och se hur olika förutsättningar våra föreningar har för att bedriva bandyverksamhet, vilket har gjort att vi har hittat gemensamma saker som vi kan stå för tillsammans för att bandyn ska stå sig stark.

Hur kommer FSE att hjälpa Elitserien Dam framöver?
– Vi kommer att kunna driva bandyfrågor tillsammans med alla elitföreningar, det är ett steg i riktningen att vara helt jämställt. Vi vill kunna prata om elitbandy och då mena både dam och herr, utan att exkludera det ena eller det andra.

Fyra föreningar har båda sina representationslag, dam och herr, i Elitserien. Det gör att framöver även Kareby IS, Skutskärs IF, Skirö AIK och Mölndal BK kommer delta på medlemsmötena i FSE.

– Vi har jobbat på det här under en längre tid och i flera år har det här setts som ett naturligt nästa steg för att utveckla vår organisation, klubbarna och den jämställda bandyn. Vi hoppas och tror att vår organisation ska kunna hjälpa klubbarna i Elitserien Dam, men vi tror även att vi blir starkare av att ha damerna med oss, säger FSE:s ligachef Per Selin.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer