Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Svenska cupens finalspel till Västerås


I år arrangeras Svenska cupen för damer för första gången någonsin och VSK Bandy har fått äran att arrangera finalspelet 19-20 oktober i ABB Arena Syd. – Svenska cupen kommer att utveckla dambandyn, säger huvudtränare Olle Wiberg.

När nyheten om Svenska cupen för damer släpptes blev Olle Wiberg väldigt glad, då det nu den här säsongen väntar fler tävlingsmatcher än tidigare.

– Vi är på elitnivå och då ska man slåss om titlar. Vi vill spela fler träningsmatcher och det är klart att man blev glad nu när vi ska spela Svenska cupen. Vi har redan World cup sedan tidigare och att nu få spela Svenska cupen känns bra, det kommer att utveckla dambandyn.

Upplägget skiljer sig från Svenska cupen för herrlag, där gruppspel och slutspel avgörs under en och samma helg. Här väntar ett gruppspel över flera veckor, som sedan avgörs i ett finalspel.

– Jag har det hellre såhär än att spela alla matcher samma helg. Cuphelger har absolut sin charm, men på det här sättet hinner vi utvärdera och nöta på detaljer emellan matcherna. Det känns jättebra.

Finalspelet kommer att avgöras i Västerås helgen 19-20 oktober, där semifinaler, bronsmatch och final väntar.

– Det känns jättebra att vi får arrangera finalspelet, dessutom blir det lite fördelar för oss om vi tar oss dit i och med att det blir nära och att vi får ha vårt egna omklädningsrum.

Första gruppspelsmatchen i Svenska cupen för damlaget spelas 14/9 borta mot Skirö AIK, match två spelas på hemmaplan mot KS Bandy 5/10 och den avslutande gruppspelsmatchen spelas borta mot Villa Lidköping 12/10.

– Villa har seglat upp bland favoriterna den här säsongen, så det känns jättebra att få möta dem tidigt och se vart de står. KS Bandy vet vi inte jättemycket om men de har av tradition bra och unga spelare i Surte och Kareby. Skirö mötte vi flera gånger förra året men det är ett av lagen som det skrivs ganska lite om, så vi räknar med att de har samma lag som ifjol, säger Olle och fortsätter:

– Gör vi det vi ska så bör vi i alla fall ha med oss minst två segrar, förhoppningsvis tre.

Klicka här för att komma till Svenska cupens hemsida >>>

Svenska cupen, gruppindelning
Grupp A: AIK Bandy, Sandvikens AIK, Skutskärs IF, Uppsala BoIS.
Grupp B: KS Bandy, Skirö AIK, Villa Lidköping BK, Västerås SK.

Lag 1-2 i respektive grupp går till semifinal som spelas enligt följande:

Lördag 19 oktober
Match 1 kl. 17:00 A1 – B2
Match 2 kl. 19:30 B1 – A2

Söndag 20 oktober
Match 3 kl. 16:30 förloraren i match 1 – förloraren i match 2
Match 4 kl. 19:00 vinnaren i match 1 – vinnaren i match 2

 

 

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer