Officiell hemsida för mesta mästarna Vsk Bandy

Nyheter

Dam: Toppmöte på lördag för VSK


På lördag åker VSK till Kungälv för bortamöte mot förra säsongen finalmotståndare, Kareby. Matchen är i praktiken avgörande för vilket lag som ska vinna serien. Senast lagen möttes (här i Västerås) vann VSK med 5-4 efter att det stått 1-1 i halvtid. I den matchen visade man styrka genom att vända underläge till seger och att man kan rubba regerande mästarinnorna från Kareby som även blev slutsegrare i World Cup i slutet av oktober.

Matchen spelas på Skarpe Nord som är (ö-)känd p.g.a. närheten till E6:an och Nordre Älv som gör att det nästan alltid blåser kallt över arenan.

Väderprognosen visar uppehåll men som alltid så här års så kan snabba väderomslag ske och skulle det bli snö eller/och regn så kommer det bli svårspelat och risk för dålig is. Det bör kunna gynna VSK som har större och starkare spelare på mitten och på topp och som inte störs lika lätt om isen är lite ojämn. Å andra sidan var isen mycket bra när VSK vann senast mot Kareby här i Västerås. Laget har visat genom hemmasegrarna mot de andra topplagen, AIK(7-0) och Skutskär(7-0) att de kan spela riktigt bra när de är på tå och kanske är Kareby lite oroliga nu när det ska avgöras vilka som ska vinna serien.

Läget i laget är ungefär som inför matchen mot Skutskär senast med endast någon enstaka spelare skadad eller sjuk.

Kareby IS – Västerås SK
Spelplats: Skarpe Nord, Kungälv
Matchstart: Lördag 3/2, kl:16.15

/Roger Eriksson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer