Officiell hemsida för mesta mästarna VSK Bandy

Nyheter

”Vi vill jobba extremt nära klubbarna” | Nypremiär för Rocklunda Bistro


Rocklunda har fått en ny ägare för restaurangen i ABB Arena Nord. Vd för det nya bolaget blir Petri Karhukorpi, grundare av det lokala bryggeriet Coppersmith’s. – Buffén kommer att bli större med tre-fyra varmrätter med fräsch mat och mycket grönt, säger en inspirerad Petri.

På måndag nyöppnar Rocklunda Bistro, numera under ny ledning genom Vd Petri Karhukorpi och Mattias Klinga som gastronomisk ledare.

– Mattias har en väldigt lång historik och har jobbat på väldigt många krogar i Västmanland, bland annat på Rocklunda för några år sedan och senast som köksmästare på Restaurang Koppar. Vi träffades i ett annat sammanhang och har haft kontakt sedan dess och båda har tyckt att man ska göra något med den andre utan att vi egentligen har pratat om det, säger Petri och fortsätter;

– När den här möjligheten kom kollade jag med Mattias och sa att om han är på så är jag på. På den vägen är det.

Petri själv har en bakgrund inom restaurangbranschen där han startade sin första restaurang redan som 19-åring. Då i Finland, där han blev Årets kock 1995.

– Jag är född i Sverige men uppväxt i Finland. Jag flyttade tillbaka -95 och ganska snart köpte jag Ramnäs Konferens och sedermera Barken Konferens i Smedjebacken. Efter 10 år sålde jag konferensanläggningarna, sadlade om och utbildade mig i bryggeriteknik och startade Coppersmith’s 2014.

Något större intresse för idrott har inte Petri hunnit med under sin tid i Sverige. Som barn var han ofta ute med kompisarna hemma i Finland och spelade ishockey till sent på kvällarna, med en dröm om NHL.

– Idrottsintresset har funnits, men i ärlighetens namn har jag inte haft tid att fundera på något annat än mina företag de senaste 30 åren. Jag har lärt mig extremt mycket på några dagar här om allt möjligt och jag kommer att lära mig ännu mer när verksamheten drar igång.

Att komma utifrån med nya ögon tror Petri kan vara bra, samtidigt som Mattias finns bredvid som vet hur allt har fungerat tidigare.

– Jag tror att det är bra att en av oss kommer in med helt nya ögon, och ifrågasätter varför man gör på vissa sätt. Mattias vet historiken och den måste vi ha respekt för, det finns alltid en anledning till att man har jobbat på ett visst sätt.

Verksamheten runt restaurangen är stor, dels är det just restaurangdelen på nederplan i ABB Arena Nord och dels alla arenor och hallar på Rocklunda. Klubbarna på Rocklunda kan förvänta sig en restauratör som vill hålla en tät kontakt.

– Vi vill jobba extremt nära klubbarna, vi har börjat odla bra kontakt med klubbarna redan nu och så småningom vill vi träffa alla samtidigt. Jag tror att vi kan förbättra saker tillsammans, bland annat med hur vi ska lyfta hela området.

Redan nu kan du se en del av det nya samarbetet. I Minibistron säljs pizzor och just nu kan du köpa en Joneby, Selbekk, Gröhn och Odén.

Vad kan Västeråsarna förvänta sig av Rocklunda Restaurang & Bistro när det kommer till lunchen?
– Buffén kommer att bli större med tre-fyra varmrätter med fräsch mat och mycket grönt. Vi kommer att ha öppet fem dagar i veckan, förhoppningen är att vi kan öka till sju dagar i veckan framöver. Kiosken kommer vi att satsa mycket på med sallader, pizza, fika, mackor och så vidare.

Den förre aktören försattes i konkurs i april på grund av uteblivna intäkter med anledning av Covid-19. Nu har Västerås stad slutit ett nytt avtal gällande driften av restaurangen.

– Det känns jättebra att vi nu har gått i lås med en lokal aktör och ett spännande koncept som bäddar för lokala framgångar både på tallriken och på isen. Vi ser fram emot ett gott samarbete som utvecklar både det lokala näringslivet, idrotten och publikupplevelsen på ett hållbart sätt, sa Vicki Skure-Eriksson, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande i ett tidigare pressmeddelande från Västerås stad.

Dan Kiwii Persson


[fb_like]

Kommentera

kommentarer