Pelle Fosshaug ger sin syn på matchen mot Tillberga

Säsongens första seger kom i säsongens första derby, VSK besegrade Tillberga med 7-1 på lördagskvällen. Pelle Fosshaug stod på läktaren under matchen och analyserade hur VSK spelade.
– Det började lite trevande från vår sida men andra halvlek gör vi det väldigt bra.Det blev tätt matchande den här veckan med bortamatch mot Sandviken i torsdags och derby mot Tillberga på lördagen, det blev en förlust och en vinst på de två matcherna. Pelle är rätt klar med vad de stora skillnaderna på matcherna var.
– Skillnaden är att det är två olika lag vi möter. Sen är det stor skillnad på att möta Sandviken hemma och Sandviken borta, det vet man av historik. Men för varje match som går och vi jobbar på med våra grejer så blir vi bättre och bättre, stundtals idag så var det fantastiskt bra.

Men det började som sagt var trevande för VSKs del, man hamnade i underläge redan efter sju minuter då Jens Blixt drog in en hörna. VSK jobbade sig successivt in i matchen och tog över spelet mer och mer, och Pelle är framförallt nöjd med andra halvlek.
– Vi vill spela på motståndarens planhalva så mycket som möjligt och det gjorde vi verkligen i andra halvlek. Vi etablerade spel högre upp i banan och sätter tryck på Tillberga så att de blir stationerade långt ner på egen planhalva. Det gör att när de vinner boll så har de 70 meter att åka till vårt mål, vilket är otroligt jobbigt.

Trots att VSK kontrollerade andra halvlek och förde matchen är Fosshaug övertygad om att Tillberga kommer knipa poäng från många lag i vinter.
– Tillberga har ett bra lag med vassa spelare och kommer ställa till det för en hel del lag i vinter, framförallt på hemmaplan.

Pelle vill även lyfta fram fixstjärnan Johan Esplund efter lördagens match, men det är inte hans trix han vill poängtera.
– Jag tycker att Esplund är mer av en strateg nu än tidigare, det såg vi framförallt i andra halvlek. Han sätter igång andra och kommer själv i bra lägen.

Flest mål i första halvlek men spelet stämde bättre i den andra, då kan man ställa sig frågan vad som inte stämde i den första halvleken.
– Vi gick till anfall och ville komma till avslut så snabbt som möjligt, det gör att laget blir långt och man har mindre chans att vinna andrabollarna, vilket gör att man inte får något etablerat spel på deras planhalva. När de vann boll i första halvlek så tog de sig ur det , till skillnad från i andra där vi hade mer folk på offensiv planhalva och kunde vinna andrabollarna.

I torsdags saknades lagkapten Magnus Joneby och mot Tillberga saknades den sedvanlige startspelaren Tobias Holmberg, Pelle ger lugnande besked om att det inte handlar om skador.
– Vi har sagt att vi ska gå runt på spelarna. Det är så tätt med matcher så vi behöver gå runt, match i torsdags, träning i fredags och match lördag. Vi har en bred trupp och vill hålla igång så många som möjligt. Det är en enorm konkurrens i truppen och det har varit uttalat sedan länge att vi ska gå runt. Jag tror även att spelarna själva tycker att det är bra.


VSK åker på fredag ner till Lidköping där man ska spela en träningsmatch mot Villa Lidköping. Vi rapporterar självklart som vanligt via facebook och twitter.
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555