15-0. Största hemmasegern – någonsin!

Det blev stor uppvisning i ABB Arena Syd på fredagskvällen när VSK Bandy vann med hela 15-0 mot ett lamt Ljusdals BK, Jonas Nilsson sexmålsskytt ikväll och är nu uppe på 48 mål totalt den här säsongen. Fredagens match blev också VSK Bandys största hemmaseger – någonsin! Tidigare var det segern hemma mot IFK Vänersborg 2007 (15-1) som var den största hemmasegern.

Det dröjde en kvart innan målnollan spräcktes och det var firma Jonas Nilsson/Johan Esplund. Samma firma gjorde även det andra målet, där Jonas Nilsson snyggt gjorde en tunnel på motståndare när han tog emot bollen, lurade bort målvakten och satte 2-0. På fem minuter och 30 sekunder gick VSK fyra mål där Tobias Holmberg bl.a. gjorde ett mål á la SM-finalen 2009, ett långskott perfekt i nättaket. Efter VSK:s 5-0 tog Ljusdal timeout. Det dröjde dock bara någon minut innan det rasslade i nätet igen när Nilsson satte sitt tredje för kvällen. Både 7-0 och 8-0 kom innan halvtidsvilan, först Ted Bergström på hörna och sedan Jonas Nilsson som skjuter in bollen i bortre hörnet.
Halvtidsresultat: 8-0

Till andra halvlek bytte VSK målvakt och in istället för Andreas Bergwall kom Henrik Kjellsson. Dryga minuten in i andra halvlek gjorde Jonas Nilsson sitt femte mål för kvällen när han kyligt la in bollen vid den bortre stolpen. 10-0 kom från Patrik Sjöströms klubba från ca.35 meter, stenhårt bakom målvakten. Sedan var det dags för Ted Bergström att plocka ner en fin boll från Tobias Holmberg, skära in i straffområdet och sätta sitt andra mål för matchen. Samme Bergström satte även 12-0 efter ett dropp från Jonas Nilsson på straffområdeslinjen. Jonas Nilssons sjätte mål kom i den 65:e minuten fram till ställningen 13-0. Sedan fick vi ett gäng mållösa minuter innan Anders Bruun satte en hörna i den 84:e minuten. Ted Bergström avslutade målkavalkaden när han skar in diagonalt i straffområdet och satte bollen i första krysset.
Slutresultat: 15-0