Widénska Gymnasiet

Godkänd nationell idrottsutbildning av Svenska bandyförbundet

Bandygymnasiet i Västerås är en del av Widénska gymnasiet som är Mälardalens största idrottsgymnasium. Här kan du läsa något av våra program samtidigt som du får möjlighet att träna din idrott på elitnivå. I bandyn har vi tränare som brinner för idrotten och för att du ska nå dina mål.

Idag går ca 45 stycken bandyspelare på Widénska gymnasiet, och självklart deltar både pojkar och flickor på lika villkor.

Våra träningar och upplägg

På Widénska gymnasiet bedriver vi bandyträning i samarbete med VSK Bandy och Tillberga bandy i ABB arena syd. Varje tisdag, torsdag och fredag tränar vi cirka 1,5 timmar på is eller fys.

Kontakt till bandyn

Vill du veta mer om våra träningar eller har frågor om hur du ansöker. Kontakta då någon av våra tränare.

Hans Hedin
hans.hedin@vasteras.se
021-39 91 60

 

Johan Ganebro
johan.ganebro@vasteras.se

Johan Ganebro

Johan Ganebro är assisterande tränare för VSK:s herrlag. Johan har många års erfarenhet som elittränare på A-lagsnivå (Sirius, Villa, Derby och VSK), samt även haft förbundskaptensuppdrag på både ungdomssidan och seniorsidan samt varit tränare för juniorlag.

Hans Hedin

Hans Hedin är idag målvaktstränare för VSK:s herrlag och svenska damlandslagen och var tidigare assisterande tränare för VSK Bandy Dam. Han har ett förflutet som målvakt och har under flera år jobbat som målvaktstränare i Tillbergas A-lag samt driver MV-tränarutbildningar åt Svenska Bandyförbundet.