Schysst Framtid | Skolbesök

Skolbesöken är kärnan i vår verksamhet. Det är där vi har möjlighet att direkt påverka barn och ungdomar till kloka livsval. Genom våra skolbesök når vi fram till ungdomar och ger dem goda förebilder som finns i deras omgivning.

 

Under skolbesöket skapar vi en diskussion om psykisk ohälsa och mobbning. Vi vill lyfta på locket till tabun som råder kring en väldigt viktig fråga och därmed ge de unga rätt förutsättningar för en schysst framtid.
En del av diskussion berör också alkohol och tobak. Vi vänder oss till sjätteklassare då undersökningar har visat att det är i 7:an och högstadiet de flesta elever kommer i kontakt med dessa problem för första gången. Vi vill motverka det. Västerås och Hallstahammar skall vara trygga kommuner för alla och därmed förebilder inom integration och multikultur.
Varje klass får efter vårt besök tillgång till en plattform fylld med material vars syfte är att fortsätta diskussionen som startades i och med vårt besök.
För varje elev som skjuter upp sin alkoholdebut, tar avstånd från våld och mobbning eller säger nej till droger har samhället gjort en enorm vinst.

 

Är du intresserad av att vi ska besöka din skola?
Ta då kontakt med Stefan ”Lillis” Jonsson, lillis@vskbandy.se