Aksel Ekblom klar för VSK Bandy

VSK Bandy har gjort klart med den förre Tellus och Hammarby backen Aksel Ekblom.

 

Fakta om Aksel Ekblom
Back
22 år (född 1990)
Moderklubb: Hammarby Bandy
Övriga klubbar: Gustavsberg & Tellus

 

Klubbchef Michael Campese om Aksel:
– Bra stabil back i rätt ålder som vi haft koll på samt att Lillis haft honom i Bajen. Har potential att ta stora steg direkt. Kraftfull i sitt spel.

Kontraktet sträcker sig över 1 år till att börja med, båda parterna ser det som en bra lösning.
Först och främst, varmt välkommen till Västerås och Mesta Mästarna Aksel Ekblom.
– Tackar, det känns jäkligt bra.

Du lämnar ett Tellus där du tillbringat två säsonger, känns det bra att lämna?
– Tellus är en skön liten förening med flera eldsjälar. Klubben har noll förutsättningar med sena istider osv. Jag har haft väldigt roligt under tiden jag varit där. Tellus är ju näst bäst i Stockholm.

– Jag började spela bandy i Hammarby som liten och ändå upp till senioråldern, jag gjorde även en säsong i a-laget. Jag var lite missnöjd med min situation i Hammarby och avslutade säsongen i Gustavsberg. Sen har jag varit i Tellus i två säsonger och det har funkat bra.

 

Det är nog många som inte har så stor koll på dig, hur skulle du förklara din spelstil?
– Jag är en defensiv back, gör inte så mycket väsen av mig utan gör det jag ska. Har spelat vänsterback i Tellus men kan även spela till höger.

Hur togs kontakten med VSK?
– Det var min tränare som ringde först, det var väldigt oväntat och jag blev lite förvånad. Jag pratade med Campese samma dag och fick en skön känsla direkt. Har varit i Västerås och träffat ”Lillis” och Campese, det kändes väldig bra från första början.

Var det lätt att tacka ja?
– Jag är ju rätt ung och har inte hunnit binda upp mig till så mycket, jag har min flickvän. Om hon flyttar med än eller inte har vi inte bestämt än.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
– Nja, Janne Rintala och jag är lika gamla så vi har träffats några gånger, sen har jag sprungit på Fredrik Rydberg den senaste säsongen. Men det är kul det också, att man inte känner någon. Det är en utmaning det med.

Vad vill du uppnå här i Västerås och VSK?
Jag vill ju lira, ska jag hit så ska jag spela.

 

Aksel flyttar till Västerås i augusti.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se