Anders Bruun förstärker ledarstaben kring herrlaget

Den tidigare försvarsgeneralen Anders Bruun förstärker ledarstaben kring herrlaget med fokus på försvarsspelet. – Kan jag vara med och bidra någonstans så vill jag gärna göra de, säger Anders Bruun.

Efter säsongen 2017/2018 valde Anders Bruun att avsluta sin aktiva bandykarriär. I 2,5 år var han borta från sporten helt, innan han förra året klev in i styrelsen.

– Det var några år där som jag egentligen inte hade något att göra förutom att vara supporter på läktaren. Det var nog ganska viktigt för att få lite perspektiv på saker och ting utifrån. Min korta tid i styrelsen gav mig jäkligt mycket för att få en inblick i allt som görs bakom att våra lag faktiskt kan spela bandy. Sen kände jag att jag kan göra mer nytta i någon annan roll i VSK.

Det blev ett knappt år i VSK Bandys styrelse, när det var dags för årsmöte i somras hade Anders Bruun meddelat att han inte ställde upp för omval. Istället hade ett nytt uppdrag så sakteliga utkristalliserats.

– Jag finns här och vill jättegärna vara med och bidra i den här föreningen. Jag sa till Carlsson att han kunde använda mig om han ville och om det fanns någon uppgift. Tanken är att jag med min erfarenhet kring försvarsspelet, och backlinjen främst, ska vara med och bidra med ögon enbart på försvaret. Det gör dessutom att det underlättar för Carlsson och Ganebro att vi är fler ute på isen när det är träning.

Du väljer att fortsätta i VSK Bandy, nu som ledare. Varför?
– Jag har varit här jäkligt länge och föreningen har gjort väldigt mycket för mig känner jag, kan jag vara med och bidra någonstans så vill jag gärna göra det. Att man sen får chansen att bidra här i herrlaget känns ju grymt bra.

Michael Carlsson om Anders Bruun:
– Tanken med Bruun är att få ett par extra ögon på försvarsspelet, och att jobba med försvararna under träning. Anders är väldigt lämpad för det uppdraget och han passar bra in i gruppen och tillsammans med oss i ledarteamet.

Text: Dan Kiwii Persson