Äntligen är det dags för damerna att spela match igen

Efter ett långt uppehåll på grund av Covid-19 kan vi nu, i skrivande stund, konstatera att damlaget spelar match imorgon. – Det var ett kärt återseende när vi samlades igår för att träna tillsammans, säger Linda Lohiniva.

Det blir årets andra match för damerna och den första hemmamatchen för detta året när AIK kommer på besök till ABB Arena Syd. Det har verkligen varit ovissa tider för damerna i VSK under den senaste perioden. Senast VSK spelade match var 2 januari då de vann mot Skirö AIK på bortaplan men efter det har det kommit flera vågor av sjukdomar och Covid-19. Laget var tillbaka i träning efter den första vågen och planerade att spela match 23 januari men dagen innan kom beskedet att även den matchen fick flyttas fram eftersom flera nya fall med symtom av Covid-19 upptäckts hos spelartruppen i damlaget. Det gjorde att laget fick pausa sin verksamhet återigen, men igår var hela laget tillbaka och tränade tillsammans.

– Det har varit konstiga tider nu på slutet, plötsligt var sex till åtta spelare borta och man fick vända och åka hem igen. Vi har haft vår verksamhet stängd under ungefär två veckors tid totalt. Alla som har kunnat har fått träna på egen hand efter ett träningsprogram och förra veckan blev det några ispass för de som var friska och pigga. Efter denna märkliga period var det ett kärt återseende när vi samlades igår för att träna tillsammans, säger Linda Lohiniva.

Västerås SK har hittills hunnit med att spela åtta matcher i damernas elitserie vilket betyder att det väntar ett tätt spelschema med många matcher för damlaget. Denna vecka väntar två matcher och först ut är hemmamatch mot AIK imorgon som sedan följs upp med hemmamatch mot Skirö på lördag.

– Det känns riktigt roligt, det är roligare att träna när man vet att det väntar matcher. Motivationen blir högre när man tränar inför match och det känns väldigt fokuserat nu men vi kommer behöva vara smarta med träningarna. Vi får troligtvis lägga om träningsschemat lite för att se till att vi har pigga kroppar och orkar med att spela ett tätare matchschema än vanligt.

Match mot AIK, vad är dina tankar om det och vad vill du se ifrån er?
–  Först och främst ska det bli extremt kul med match igen. Sen tror jag att det blir en tuff match, AIK kommer vara på hugget efter vinsten mot Villa Lidköping senast. Det brukar vara bra och tuffa matcher när vi möter AIK så det ska bli riktigt kul att det är just dem som står för motståndet imorgon, säger Lohiniva och fortsätter:

– Vi ska ha tålamod, försöka göra det enkelt och hjälpa varandra ute på planen. Vi kan kriga hårt och göra jobbet så det ska vi verkligen se till att göra sen blir det viktigt att vi är täta i defensiven mot AIK som är ett skickligt lag med snabba kontringar. Men vi ska fokusera på oss själva, vara väldigt noggranna i passningsspelet och se till att kriga hårt för varandra för det är trots allt en månad sedan vi spelade match.

 

E L I T S E R I E N D A M
Västerås SK – AIK
Onsdag 2 februari, 19:00
ABB Arena Syd

Köp din biljett till matchen >>>
Se matchen på Bandyplay >>>
Följ matchen på Elitrapport >>>

 

Text: Martin Jibbefors