Assisterande tränare Oskar Robertson efter första träningsmatchen.

Det blev förlust mot Jenisej med 6-13, men Oskar Robertson tar med sig mycket positivt från den första matchen. – Det är märks att många är sugna på att komma igång!

 

Oscar Robertson

Oskar Robertson, nu assisterande tränare i VSK Bandy


Matchen som helhet tycker Oskar att laget blandar och ger både åt båda håll, men poängterar också att man är inne i en ombyggnation av spelet och laget.
– Vi är inne i en process men trots att vi bara har varit drygt 8 timmar på is så tycker jag att vi ser mycket bra grejer på isen som vi har pratat om.

Oskar är alltså assisterande tränare med inriktning på försvarsdelen, en del som svajade till en början men som man fick ordning på till den andra halvleken.
– Det är faktiskt det offensiva spelet som blir bättre till den andra halvleken, vilket ger förutsättningar till att kunna vara bra i defensiven. Som i första så fick Jenisej komma rätt mot våra försvarare efter bolltapp på mittplanen, och när man möter ett såhär pass bra lag så smäller det till direkt.

En dryg träningsvecka på is och en första träningsmatch, siffrorna spelar mindre roll till en början utan det är spelet man vill ska börja sitta.
– Det är väldigt långt kvar i hur vi vill spela, men redan nu så ser vi att vi är på god väg. Vi fick till det några gånger idag och det känns bra.

Nu forsätter processen och en träningsvecka innan det är dags för Bandyns Dag och derby mot Tillberga, fokus ligger på att fortsätta jobba in både spel- och tankesätt.
Man använder träningsmatcherna mycket till att se hur långt fram man har kommit i processen mot det nya spelsättet, vilket är svårare att se på träning.
– Trots att man försöker få det så matchlikt på träning som möjligt så är det stor skillnad på träning och match. Men börjar grejerna sitta på träning så har man det snart i matchsekvenserna också.

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555