Bergström inför Annandagen: En toppmatch på bandyns nationaldag

Imorgon är det dags för Annandagsmatch mot Sandviken, och det är den första stormatchen på hemmaplan för Ted Bergström, som missade bl.a. premiären mot Hammarby pga. sin knäskada.
Efter att ha spelat ett gäng matcher kommer han imorgon att åka ut inför storpublik i sin nya hemstad och det är något han ser fram emot.
– Det är ju en riktigt häftig match i och med att vi är ett topplag och Sandviken är serieledare, det är verkligen en toppmatch på bandyns nationaldag, säger Ted.

Ted Bergström

Vi börjar prata om matchen i fredags mot Kungälv, där du avgjorde matchen med 4-3 målet. Hur viktigt är ett sånt mål för dig?
– Det var absolut viktigt. Det är en sån spelare jag vill vara, en matchavgörare och en matchvinnare.

Dock började säsongen sådär för Ted, en otäck skada i Svenska Cupen gjorde att han var borta från bandyn i över en månad, och kommer spela resten av säsongen med ett specialdesignat skydd.

Hur har de här matcherna varit för dig sen du kom tillbaka från skadan?
– Jag har kommit in mer och mer, det är väldigt mycket nytt i tänket i bandy. Många nya spelare i laget och det tar lång tid att lära känna alla mönster utan och innan, sen har vi väl spelat ihop oss men det tar en längre tid för att få allt att sitta 100%.

Är du 100% återställd gällande ditt knä?
– Jag tycker det känns väldigt bra, för att det har gått relativt kort tid. Men för att bli 100% fick jag klart för mig rätt tidigt att det kommer krävas en sommar för att det ska bli bra igen. Men just nu känner jag mig väldigt fräsch och pigg och tänker inte alls på knäet eller skyddet.

– Jag är inte lika rädd nu som i början, jag har fått några smällar och jag har känt att knät tål och det är viktigast ändå, att det har släppt mentalt.

Du spelar med ett ganska stort skydd över knät, är det något du åker runt och tänker på?
– Inte på samma sätt som i början, då såg jag det väl mer som ett hinder i stort sett. Som det kändes i höstas, innan skadan, det är svårt att få den känslan när man har skyddet.

Vad är det skyddet är till för?
– Det är för att knät inte kan ramla inåt och skada ledbandet där det gick av.

Annandags match imorgon mot Sandviken, en match jag antar att du har sett fram emot?
– Väldigt mycket, det blir den första riktiga publikmatchen att spela här hemma eftersom jag missade premiären mot Hammarby. Det är häftigt på alla plan.

Innan matchen, hur kommer ditt humör att vara då?
– Jag kommer att vara riktigt taggad, det gäller att få det på en bra nivå men det tror jag inte ska vara några problem när det väl gäller.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555